13.5 C
Athens
December 7, 2019
Image default
WORLD

Αύξηση στην παραγωγή και τη διακίνηση παραποιημένων αγαθών παγκοσμίως

Παραποιημένα προϊόντα αξίας 460 δισ. ευρώ διακινούνται παγκοσμίως, ενώ σε σχέση με το 2016 το μερίδιο των παραποιημένων αγαθών στο παγκόσμιο εμπόριο αυξήθηκε από 2,5% σε 3,3% το 2019. Επίσης, η εισαγωγή παραποιημένων προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αγγίζει σε αξία τα 121 δισ. ευρώ, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 6,8% των συνολικών εισαγωγών της ΕΕ.

Αυτά προκύπτουν από έκθεση που δημοσίευσαν σήμερα το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με την οποία καταγράφεται σημαντική αύξηση στις απομιμήσεις.

Οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο από την παραποίηση συνεχίζουν και έχουν την έδρα τους στις χώρες του ΟΟΣΑ, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών που βασίζονται σε άλλες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας και του Χονγκ Κονγκ, επηρεάζονται, επίσης, από το παγκόσμιο εμπόριο πειρατικών αγαθών.

Σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση, οι κατασχέσεις στα τελωνεία υποδεικνύουν τις κύριες χώρες και τις περιφέρειες προέλευσης από τις οποίες εξάγονται τα παραποιημένα εμπορεύματα. Αυτές οι χώρες περιλαμβάνουν την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, την Ινδία και τη Μαλαισία.

--

Related posts

Νταβούτογλου: Η συμμαχία με τους εθνικιστές ήταν επιζήμια για το κόμμα AKP του προέδρου Ερντογάν

banks

Βρετανία: Στα χέρια των πιστωτών της πέρασε η αλυσίδα λιανεμπορίου Debenhams

banks

ΗΠΑ: Διακοπή όλων των αεροπορικών συνδέσεων με τη Βενεζουέλα

banks

Μπαρνιέ: Εάν η συμφωνία στη Βρετανία δεν περάσει σήμερα, έχουν περιθώριο να αποφασίσουν έως τις 12 Απριλίου

banks

Οι Βρετανοί βουλευτές αναζητούν ένα σχέδιο Β για το Brexit

banks

Παπαδάκη και Σιζερόν, παγκόσμιοι πρωταθλητές στο καλλιτεχνικό πατινάζ

banks

Leave a Comment