13 C
Athens
January 22, 2021
Image default
BUSINESS

Γ. Σάμιος: Το σχέδιο για τη νέα Folli Follie

Δύο χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της QCM, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την Folli Follie, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γεώργιος Σάμιος ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και εξηγεί πώς προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης της και για την επαναφορά της σε αναπτυξιακή τροχιά. Φύσει αισιόδοξος και οραματιστής ο κ. Σάμιος δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας για την εταιρεία τονίζοντας πως «είμαστε πολύ πεισματάρηδες εδώ στον όμιλο FF Group. Αντέξαμε, αντέχουμε και θα αντέξουμε» και προσθέτει ότι «εργαζόμαστε για την εξεύρεση όλων των δυνατών μέσων και λύσεων στην κατεύθυνση της εξασφάλισης πόρων για την ομαλή συνέχιση της πορείας της εταιρείας και την επίτευξη του οράματος της εξυγίανσης».

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω θυμάται τις πρώτες ημέρες που ξέσπασε το σκάνδαλο επισημαίνοντας πως «όταν δημοσιεύτηκε η έκθεση της QCM έδιναν στην Folli Follie οκτώ ημέρες ζωής. Με πολύ μεγάλο αγώνα, χωρίς χρηματοδότηση, αλλά με τέλεια διαχείριση των ταμειακών ροών, κρατήσαμε το όνειρο ζωντανό. Αφού φτάσαμε έως εδώ πρέπει να πετύχουμε. Το οφείλουμε στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, το οφείλουμε στην χώρα μας». Όραμα του κ. Σάμιου, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν από την αρχή να σωθεί η Folli Follie. «Κάνουμε ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο για τη συνέχιση της εταιρείας και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας» τονίζει.

Ο επικεφαλής της Folli Follie παραδέχεται ότι το έργο που έχει αναλάβει η νέα διοίκηση είναι πολύ δύσκολο αλλά εκφράζει την αισιοδοξία του για την θετική του έκβαση υπογραμμίζοντας ότι το «σχέδιο εξυγίανσης προχωρά βάσει του προγράμματος που έχει καταρτιστεί και βασική μας επιδίωξη είναι η ένταξη στα άρθρα 106β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα. Ακολουθούνται οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και προγραμματίζουμε να έχουν ολοκληρωθεί εντός διμήνου». Ο κ. Σάμιος υποστηρίζει ότι η συμφωνία εξυγίανσης αποτελεί μονόδρομο για ομολογιούχους και πιστωτές και τονίζει ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις τις οποίες όλες οι πλευρές δείχνουν αποφασισμένες να αποδεχθούν. Ωστόσο, εκτιμά ότι «κλειδί» για την επίσπευση των διαδικασιών εξυγίανσης της εταιρείας αποτελεί η νομική κάλυψη της νέας διοίκησης η οποία θα πρέπει να προχωρήσει και να υλοποιηθεί προκειμένου να τη «θωρακίσει έναντι όσων ελπίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της».

Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι η νέα διοίκηση έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία των συμφερόντων της Folli Follie. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η νέα διοίκηση έχει κινηθεί και θα κινηθεί κατά όλων των υπευθύνων που έβλαψαν την εταιρεία». Αττενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, ο κ. Σάμιος παρομοιάζει τα προβλήματα που ανακύπτουν στη Folli Follie με τη Λερναία Ύδρα, ωστόσο τονίζει ότι βρίσκονται έγκαιρα οι λύσεις για τη θεραπεία τους και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι από τις στάχτες του χθες θα αναδυθεί η νέα Folli Follie. 

Related posts

Σελόντα: Στις 31/1 η Γενική Συνέλευση για την απόσχιση κλάδων

banks

Βιοκαρπέτ: Αύξηση πωλήσεων το 2019- Πρόταση για μη διανομή μερίσματος

banks

CPI: Αύξηση 8,5% στα έσοδα της χρήσης

banks

Νέα τριετής επιχειρησιακή σύμβαση στην Alpha Bank

banks

Στα 495 τα επενδυτικά σχέδια που εντάχθηκαν στο «Ψηφιακό Αλμα»

banks

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα-σούπερ μάρκετ

banks