4.8 C
Athens
January 28, 2021
Image default
POLITICS

ΚΚΕ: Θα διαψευστούν όσοι έχουν προσδοκίες από την επίσκεψη Πομπέο

Θα διαψευστούν όσοι έχουν καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες από την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών υποστηρίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Κίνδυνοι για Ελλάδα και Κύπρο

Το ΚΚΕ συνδέει την επικείμενη επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες Αθήνας και Άγκυρας γίνονται υπό την «υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ» και «εγκυμονούν νέους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου» καθώς στόχος των Αμερικανών είναι η πάση θυσία απόσπαση της Τουρκίας από τη ρωσική επιρροή και με αυτό το πνεύμα επιδιώκουν την ισχυροποίηση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

«Θα διαψευστούν για μία ακόμη φορά όσες πολιτικές δυνάμεις καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες ενόψει της επίσκεψης Πομπέο στην Ελλάδα, όπως έχουν διαψευστεί μέχρι τώρα, με το παραμύθι ότι η περαιτέρω πρόσδεση της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια θα θωράκιζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ενόψει της επίσκεψης του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μ. Πομπέο στην Ελλάδα#ΚΚΕ #NATO #USA #Τουρκία https://t.co/SOTBFjwctk

— Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) September 25, 2020

Δύο βασικοί στόχοι

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η επίσκεψη του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, στην Ελλάδα έχει δύο βασικούς στόχους: Πρώτον, να επισπεύσει τις επικίνδυνες διευθετήσεις στην Αν. Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, με αποκλειστικό κριτήριο τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα και τη συνοχή στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, μέρος των οποίων είναι και η συνεκμετάλλευση ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας – Τουρκίας, με βαριές συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Δεύτερον, να προωθήσει τα γεωπολιτικά -οικονομικά και στρατιωτικά- συμφέροντα των ΗΠΑ, που ανοίγουν το δρόμο μόνο για όξυνση των ανταγωνισμών και των νέων πολεμικών συγκρούσεων.

Από αυτή την άποψη μόνο τυχαίο δεν είναι ότι αυτή η επίσκεψη συμπίπτει με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.

Υψηλή εποπτεία

Αυτές οι επαφές, που πραγματοποιούνται, υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και χαιρετίστηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, σε καμία περίπτωση δεν αντιστρέφουν τον επικίνδυνο χαρακτήρα των εξελίξεων στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο. Είναι πλήρως ενταγμένες στην επιδίωξη για ισχυροποίηση της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και την απόσπαση της Τουρκίας από τη ρωσική επιρροή. Ως εκ τούτου εγκυμονούν νέους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, γι’ αυτό και συνοδεύονται με δηλώσεις περί “αμφισβητούμενων υδάτων”, που ρίχνουν νερό στο μύλο της τούρκικης επιθετικότητας.

Παραμύθι

Θα διαψευστούν για μία ακόμη φορά όσες πολιτικές δυνάμεις καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες ενόψει της επίσκεψης Πομπέο στην Ελλάδα, όπως έχουν διαψευστεί μέχρι τώρα, με το παραμύθι ότι η περαιτέρω πρόσδεση της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια θα θωράκιζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα, μέσα στο οποίο κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί Ελλάδας – Τουρκίας, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Την υλοποίηση αυτής της Συμφωνίας έρχεται να επιθεωρήσει ο Μ. Πομπέο μαζί με την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων των ΗΠΑ (ενεργειακά, Ναυπηγεία, νέες τεχνολογίες κλπ), που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Καμία εμπιστοσύνη

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη στις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, που έχουν εναποθέσει την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Αντίθετα, χρειάζεται να εντείνει την πάλη του για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που τροφοδοτούν τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Related posts

Η σημαία του ΝΑΤΟ κυματίζει στα Σκόπια, ο Ζάεφ αποκάλεσε τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία»

banks

Ο Κασιδιάρης νοσοκόμος, ο Παναγιώταρος καντινιέρης

banks

Σχοινάς : Η Μόρια μας θυμίζει όσα πρέπει να αλλάξουμε στο μέλλον

banks

Στην Κέρκυρα για επίσημη επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

banks

Τι δείχνει για την Ελλάδα η δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές

banks

Ερντογάν : Πολιτικές πιρουέτες πριν τη Σύνοδο της ΕΕ – Τι να περιμένουμε μετά την απόσυρση του Oruc Reis

banks