Ανησυχία για την έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας εκφράζει το ΚΚΕ.

Επικίνδυνες διευθετήσεις

Μάλιστα χαρακτηρίζει εύλογες αυτές τις ανησυχίες, καθώς όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, οι συνομιλίες Αθήνας και Άγκυρας θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της άμεσης παρέμβασης της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, δυνάμεις τις οποίες ο Περισσός κατηγορεί ότι έχουν συστηματικά ανεχθεί και στηρίξει την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό η εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ότι εκτός των σχεδίων για τη μοιρασιά του Αιγαίου, είναι υπό διαπραγμάτευση και επικίνδυνες διευθετήσεις στο Κυπριακό με τη λύση δύο κρατών.

Κανένας εφησυχασμός, καμία εμπιστοσύνη

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει:

«Η ανακοίνωση της επανέναρξης των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας δημιουργεί εύλογη ανησυχία, καθώς πραγματοποιείται με την άμεση παρέμβαση δυνάμεων (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ), που έχουν συστηματικά ανεχθεί ή και στηρίξει την επιθετικότητα της τούρκικης άρχουσας τάξης και τα σχέδιά της για εφ’ όλης της ύλης διάλογο.

»Δεν επιτρέπεται, συνεπώς, κανένας εφησυχασμός ούτε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, όταν μάλιστα είναι γνωστά τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και για επικίνδυνες διευθετήσεις στο Κυπριακό, που απ’ ό,τι φαίνεται μπαίνει κι αυτό στο παζάρι των φανερών ή παρασκηνιακών συζητήσεων».

Γράψτε το σχόλιό σας