12.8 C
Athens
March 6, 2021
Image default
POLITICS

Μανωλάκου: Καταψηφίζουμε τη Συμφωνία με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων

Στους λόγους που το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής του κόμματος, Διαμάντω Μανωλάκου.

«Σε Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε να δοθεί στη FYROM το πράσινο φως για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, συνεπώς αυτός ο στόχος καθόρισε το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας», τόνισε στην ομιλία της το μέλος της κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Πρόσθεσε ότι αυτός ο σχεδιασμός επιβεβαιώνεται και από όσα ακολούθησαν στη γειτονική χώρα, όπως το δημοψήφισμα που το ποσοστό αποχής 63% το καθιστούσε άκυρο εντούτοις «νομιμοποιήθηκε από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ παρά τις αντιδράσεις και την αμφισβήτησή του», ή στη Βουλή «όπου εν μέσω καταγγελιών για “όργιο πιέσεων, εκβιασμών και εξαγορών βουλευτών» οι συνταγματικές αλλαγές πέρασαν «μετά από αναβολές και παζάρια».

Η κ. Μανωλάκου έκανε λόγο για «βίους παράλληλους», καθώς «και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο οι μετακινήσεις βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, έχουν χαρακτήρα κινούμενης άμμου, το παρασκήνιο οργιάζει, εκβιασμοί Νίμιτς, υπερκινητικότητα Αμερικανοευρωπαίων και ιδιαίτερα της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ελλάδα», με στόχο -μεταξύ άλλων- την «αναχαίτιση της επιρροής Ρωσίας και Κίνας στην Ελλάδα» και τη «διεύρυνση των μπίζνες του αμερικανικού κεφαλαίου στην ενέργεια και άλλους κλάδους».

Η βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί ως άλλοθι τους εθνικιστές «που είναι παιδιά του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος», ενώ αναφέρθηκε σε σπέρματα αλυτρωτισμού που περιέχονται στη συμφωνία τονίζοντας ότι «αυτά δεν αποτελούν ένα αθώο συμβιβασμό, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση», αλλά «επιλέγονται συνειδητά με στόχο να συντηρείται ο αλυτρωτισμός και ο εθνικισμός και στις δύο χώρες και ο οποίος αποτελεί βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να διαιρούν τους λαούς και να προωθούν τα επικίνδυνα σχέδιά τους».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα, όταν λέει ότι υπογράφτηκε η Συμφωνία για να λυθεί ένα ιστορικό πρόβλημα, για να διασφαλιστεί η ειρήνη και φιλία των λαών», είπε η κ. Μανωλάκου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναλαμβάνει» ρόλο υπηρέτη των εκμεταλλευτικών και αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, καρπός των οποίων υπήρξε και η Συμφωνία των Πρεσπών».

Το ΚΚΕ «καταψηφίζει με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων και την ανάπτυξη αλληλεγγύης, ειρήνης και κοινής πάλης των λαών και αποκαλύπτει τον επικίνδυνο χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, των επιδιώξεων της αστικής τάξης που βάζουν τη σφραγίδα τους στη Συμφωνία των Πρεσπών», επισήμανε καταληκτικά στην ομιλία της η Διαμάντω Μανωλάκου.

Related posts

Live: Η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα

banks

Οταν το F-16 πέρασε πάνω από φρεγάτες στη Μεσόγειο

banks

ΝΔ: Ο ΣYΡΙΖΑ συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα

banks

Μητσοτάκης: Σήμερα η Ακρόπολη πιο φωτεινή και πιο προσβάσιμη από ποτέ

banks

Μητσοτάκης από Έβρο : Η κατασκευή του νέου φράχτη ήταν το ελάχιστο για να νιώθουμε ασφαλείς

banks

ΝΔ: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν εξηγήσεις για το σκάνδαλο Folli-Follie

banks