11.8 C
Athens
December 16, 2019
Image default
POLITICS

Μητσοτάκης σε Γεννηματά: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Τα σύνορα φυλάσσονται και η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι απάντησε κατηγορηματικά από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην προόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σχετικά με το προσφυγικό.

Η κ. Γεννηματά στην ερώτηση της κατά τη διάρκεια της «Ωρας του Πρωθυπουργού» είπε ότι τα νησία και όλη η κοινωνία εκπέμπουν SOS. Δυστυχώς και η δική σας πολιτική δεν εκπέμπει αυτό το μηνυμα στην Ευρώπη. Ο Ερντογάν έχει τη δυνατότητα να μας εκβιάζει, εμάς και την Ευρώπη. Η Ευρώπη χαίδεύει τον Ερντογάν.

Ο πληθυσμός των εγκλωβισμένων στα νησιά χθες ήταν πάνω από 38.000 είπε και πρόσθεσε ότι εχει ξεπεραστεί κάθε όριο αντοχής .

Ο κ. Tσίπρας δέσμευσε τη χώρα μας σε αυτή την περιπέτεια για καθαρά μικροκομματικούς λόγους από ιδιοτέλεια. Μετέτρεψε την χώρα μας στο κορόιδο της Ευρώπης. Εσείς τι κάνετε; Συνεχίζετε την ίδια, ρώτησε η κ. Γεννηματά, λέγοντας ότι το μεταναστευτικό μπορεί να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία. Δεν μπορεί εμείς να φορτωνόμαστε όλο το πρόβλημα. «Αλλάξτε τώρα ρότα και αφήστε την επικοινωνία και ασχοληθείτε με την ουσία γιατί το αυγό του φιδιού παραμονεύει», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Να υπάρξει άμεσα απόφαση της ΕΕ. για νέα προγράμματα μετεγκατάστασης προσφύγων, σε όλες τις χώρες της Ένωσης.  Να υπάρξει επί τέλους αναλογική κατανομή των βαρών.

Με συγκεκριμένα μέτρα κατά χωρών όπως η  Ουγγαρία που αρνούνται να εφαρμόσουν τις αποφάσεις. Να υπάρξουν κυρώσεις οικονομικές.

Να αλλάξει η κοινή δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας και να γίνονται επιστροφές  και από την ενδοχώρα.

Να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναθεώρησης του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Δεν αρκούν  μόνο οι χρηματοδοτήσεις. Δεν ξεμπερδεύει η Ευρώπη μόνο με αυτές, έχει μεγαλύτερες και ευρύτερες ευθύνες.

Δεύτερο  ζήτημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η φύλαξη των συνόρων. «Φυλάξτε επιτέλους τα σύνορα μας κύριε Μητσοτάκη», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Ενισχύστε τις δυνάμεις αποτροπής. Απαιτείστε κοινές περιπολίες με την Frontex, ώστε να γίνει σαφές ότι πρόκειται για ευρωπαϊκά σύνορα.

Δεν μπορεί η FRONTEX να επιχειρεί και να είναι αποτελεσματική στη φύλαξη των συνόρων στο Βορρά και στα ανατολικά να κάνει τον παρατηρητή. Με κλειστά σύνορα στο Βορρά και ανοιχτά στην ανατολή δεν υπάρχει λύση κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει. Κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας.

«Οι συνθήκες επιβάλλουν να ταρακουνήσετε τις ευρωπαϊκές ηγεσίες και τα ευρωπαϊκά όργανα, να ακουστεί η κραυγή αγωνίας της ελληνικής κοινωνίας. Να ακουστεί η κραυγή αγωνίας σε ολόκληρη την Ευρώπη », είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Δεν ξέρω αν δεν θέλετε ή αν δεν μπορείτε. Δεν ενδιαφέρει τι λέτε κατ΄ιδίαν στις επικοινωνίες σας με την κ. Μέρκελ και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στις δομές στη χώρα, είπε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες, ζητώντας μέτρα για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Related posts

Επίσκεψη Μπακογιάννη στην Κυψέλη

banks

Τι περιλαμβάνουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τους Αιγιαλούς

banks

Αβραμόπουλος: Κοινό συμφέρον να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Αίγυπτο

banks

Φώφη Γεννηματά: Ρεαλιστική λύση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το άσυλο

banks

ΚΚΕ: Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του λαού από τη γρίπη

banks

Δημοτικές εκλογές 2019: Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Παύλος Γερουλάνος

banks

Leave a Comment