11.1 C
Athens
February 28, 2021
Image default
POLITICS

Μια παραδοχή του Τούρκου υπουργού Άμυνας που προκαλεί αίσθηση

Αίσθηση προκάλεσε μία δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για το αξιόμαχο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα και την «εκκαθάριση» που ακολούθησε στο στράτευμα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο Ακάρ παραδέχθηκε, σύμφωνα με το haberler.com, πως στην τουρκική πολεμική αεροπορία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης πιλότων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Ήδη είχαμε πρόβλημα με τον αριθμό των πιλότων ωστόσο μετά αυτός μειώθηκε κατά 80%. Ως αποτέλεσμα μετά ένας πιλότος κάνει την δουλειά για πέντε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, την ίδια στιγμή, ο Ακάρ φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία με εθνικιστικές «κορώνες» προετοιμάζει το έδαφος για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα που θα συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος AKP του Τούρκου προέδρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στη «Γαλάζια πατρίδα» και στο ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Anadolu, ο Τούρκος υπουργός είπε: «Συνεχίζουμε την παρουσία μας στην Γαλάζια πατρίδα, όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Πρόσθεσε δε πως «η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο. Σε ζητήματα οικονομικά, στρατιωτικά και ασφάλειας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Από την άλλη όμως σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας».

Και κατέληξε: «Όταν το κάνουμε αυτό με όλη την ειλικρίνεια μας προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονες μας και κυρίως με την Ελλάδα. Όμως λόγω κάποιων πολιτικών παραγόντων και λανθασμένων υπολογισμών τα γεγονότα διαστρεβλώνονται. Γίνονται κάποιες προκλήσεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως αυτά δεν έχουν κάποια αποτέλεσμα».

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι, εν μέσω αυτού του κλίματος, ο Χουλούσι Ακάρ απηύθυνε πρόσκληση στον νέο Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Αποστολάκη, να επισκεφθεί την Τουρκία, σύμφωνα με το CNN Turk.

Βάσει όσων αναφέρονται στο δημοσίευμα, ο Ακάρ με επιστολή του συνεχάρη τον Αποστολάκη για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του. Μάλιστα, έδωσε έμφαση στην καλή γειτονία και την ανάπτυξη του διαλόγου και της συνεργασίας σε στρατιωτικό επίπεδο.

Related posts

«Παταγώδης η αποτυχία της Κομισιόν με τα εμβόλια» – «Δεν διαθέτει plan b»

banks

Γεωργιάδης : Λεκτική υπερβολή η δήλωση μου για τα κλειδιά των επιχειρήσεων εστίασης

banks

Ραγκούσης: Η Γεννηματά έδιωξε όσους αντέδρασαν στη συμπόρευση με τη ΝΔ

banks

Σταμάτης: Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι παρακολουθεί πολίτες στα social media

banks

Υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές ο Γιάννης Καλλιάνος

banks

Τσίπρας: Η σχέση μου με τον Ερντογάν έχει δοκιμαστεί σε πολύ δύσκολες στιγμές

banks