15.1 C
Athens
November 21, 2019
Image default
POLITICS

Νίκος Βούτσης: Διαψεύδω κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς Στουρνάρα

Νίκος Βούτσης: Πριν λίγα 24ωρα, ο Γιάννης Στουρνάρας έριξε την «βόμβα» τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας για να μπορέσει να τυπώσει δραχμές. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκμυστηρεύτηκε στον τότε πρόεδρο, της Γαλλίας, Φρανουσά Ολάντ ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτημα στη ρωσική για την εκτύπωση δραχμών, επειδή δεν διέθετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να το κάνει.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση από τον κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Νίκος Βρούτσης ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Open διαψεύδοντας κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς του Γιάννη Στουρνάρα. Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ανέφερε αφού πρώτα διαβεβαίωσε ότι είναι σε θέση να το γνωρίζει μέτα βεβαιότητος λόγω της θέσης που είχε στην τότε κυβέρνηση. «Το διαψεύδω απολύτως ότι ο κ. Τσίπρας ποτέ ζήτησε κάτι τέτοιο ή ούτε είχε φλερτάρει ποτέ με αυτή την ιδέα. Σε καμία περίπτωση δεν συζήτησε ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ο κ. Βούτσης απαντώντας σε όσα λέει ο κ. Στουρνάρας και ξεκαθάρισε ότι: «Ποτέ δεν φλερτάραμε με την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ποτέ δεν παίξαμε κορώνα γράμματα την τη χώρα».

Νίκος Βούτσης: Να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο κοινωνικό κόμμα

Ειδικότερα για την νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε χθες από την Πάτρα ο κ. Βούτσης τόνισε ότι: «Έχει ξεκινήσει μια σοβαρή διαδικασία, μια πορεία προς το λαό για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα πιο κοινωνικά γειωμένο. Πρέπει να συγχρονιστούμε κυρίως με τους νέους ανθρώπους. Είναι πλούτος για μας να γίνουν συζητήσεις για όλη την πολύ χρήσιμη και ιστορική περίοδο που αφορά το 2014 και μετά που για πρώτη φορά ήρθε στην κυβέρνηση η Αριστερά».

«Στις αναφορές μου στην παρουσίαση είπα πάρα πολλά» απάντησε για την φράση του που αποκόπηκε από την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά.«Η Αριστερά ποτέ δεν είχε καμία σχέση με την διακυβέρνηση. Ο λαός μας έδωσε την διακυβέρνηση εξαιτίας και στον Αλέξη του Τσίπρα καθώς και στην αναζήτηση διεξόδων από την κρίση.»

«Είχαμε επιτυχίες τελικά και βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια» ενώ όπως είπε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία είναι ότι αυτή τη στιγμή η χώρα έχει τα ταμεία γεμάτα και ο ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε ότι δεν διακινδυνεύει για το επόμενο διάστημα. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επειδή είχαν ξανακυβερνήσει και λόγω του πελατειακού κράτους είχαν τις προσβάσεις μέσα στους οργανισμούς για να περάσουν τις πολιτικές τους. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχε αυτό» ανέφερε ο κ. Βούτσης στην αρχή της διακυβέρνησης. «Είχαμε μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι δυνάμεις της Ευρώπης θα είχαν πολύ μεγαλύτερη αλληλεγγύη για την κρίση που ήταν όμως ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι μόνο ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα ήταν η συνεργασία των χωρών του Νότου και ελπίζω να το συνεχίσει και αυτή η κυβέρνηση».

Τέλος για το προσφυγικό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για το προσφυγικό ας μην ξεχνάμε ότι οι Ευρωπαίοι μας έχουν κλείσει τα σύνορα. Είμαι προβληματισμένος για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας.Ο Ακιτζί είναι μετριοπαθείς και τάσσεται υπέρ μιας λύσης να ζήσουν όλοι μαζί για το καλό των τουρκοκυπρίων και δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον κ. Ερντογάν. Αν συνεχιστεί αυτή η στάση της Τουρκίας οι συζητήσεις για το Κυπριακό μπορεί να πάνε πίσω».

Related posts

Γιώργος Κουμουτσάκος: Τέλος στην κατάχρηση του ασύλου για όσους δεν το δικαιούνται

banks

Εθνικές εκλογές 2019: Το πρώτο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ

banks

NΔ: Ο κ. Ξανθός κόλλησε… Πολάκη

banks

Ραντεβού Χατζηδάκη-Γιαννακόπουλου πριν τις εκλογές για τον Βοτανικό

banks

Βίτσας: Στόχος μας να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με μεγάλη διαφορά στις εθνικές εκλογές

banks

Τόσκας: Η ΝΔ σχεδιάζει να φέρει αντικοινωνικά μέτρα που συνδυάζονται με καταστολή

banks

Leave a Comment