12.3 C
Athens
March 7, 2021
Image default
POLITICS

Οι ΑΝΕΛ περιμένουν το κείμενο της πρότασης μομφής για να αποφασίσουν

Να ξεκαθαρίσει τη στάση του κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». Σημείωσε πως οι ΑΝΕΛ θα δουν το κείμενο της πρότασης μομφής, «αν θα τολμήσει να την κάνει» ο κ. Μητσοτάκης, προτού λάβουν οποιαδήποτε απόφαση.

«Πολλές φορές αυτό το διάστημα έχουμε ακούσει από τα πιο επίσημα χείλη και του κ. Μητσοτάκη αυτή την περίφημη έκφραση, ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα που έχουν. Πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι άοπλος, είναι πολιτικά αδύναμος και απομονωμένος. Και αυτό γιατί κρατάει μια επαμφοτερίζουσα στάση, μέσα από μια τυχοδιωκτική προσέγγιση των πραγμάτων, προσπαθεί μέσα από την πολιτική αναταραχή να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του, μήπως και βρεθεί τρόπος να γίνει πρωθυπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τοσουνίδης.

«Είναι κορυφαίο το γεγονός και ξεπερνάει τη λογική, αλλά και τη σοβαρότητα να καταθέτεις τον Ιούνιο πρόταση δυσπιστίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, επικαλούμενος δήθεν την προστασία της Μακεδονίας και της ιστορίας μας, χωρίς να αναφέρεσαι σε μια γραμμή για το όνομα της Μακεδονίας. Αυτό τον καθιστά άοπλο πολιτικά και απομονωμένο. Πιστεύω ότι αν προχωρήσει σε μία ακόμα πρόταση δυσπιστίας, χωρίς να ξεκαθαρίζει το κεντρικό ζήτημα, αυτό που είναι ο πυρήνας του προβλήματος, το αν παραχωρούμε το δικαίωμα στους γείτονες να χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας, θα βρεθεί και πάλι εκτεθειμένος απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό και απομονωμένος μέσα στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ.

Σημείωσε δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει σε όλα όσα έχει πει σχετικά ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που περιμένουν να ακούσουν «μια καθαρή κουβέντα, αν παραχωρεί όνομα η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν χαρίζει τη Μακεδονία ή όχι».

Ο κ. Τοσουνίδης υπογράμμισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η στάση των ΑΝΕΛ είναι καθαρή για να προσθέσει: «είμαστε αποφασισμένοι, καλώντας ταυτόχρονα τον Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τη στάση του, να δούμε το κείμενο αυτής της πρότασης μομφής- αν θα τολμήσει να κάνει πρόταση μομφής, να παράσχει τόσο μεγάλο δώρο».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση των ΑΝΕΛ για δημοψήφισμα στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε πως δεν είναι απλώς μια πολιτική πρόταση των ΑΝΕΛ, αλλά εκφράζει την πλειοψηφία των Ελλήνων. «Πάνω από όλα γνωρίζουμε ότι είναι συντριπτικό ποσοστό αυτών που θέλουν πλήρη άρνηση, όχι μόνο στη συμφωνία των Πρεσπών, σε οποιαδήποτε συμφωνία παραχωρεί όνομα Μακεδονία», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς εάν οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα στη Βουλή, όπως οι 120 δόσεις, ο κ. Τοσουνίδης απάντησε: «Παρ’ όλο που ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα από μια μακιαβελική αντιμετώπιση των πραγμάτων, όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, έβαλε τέρμα σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη συγκυβέρνηση δύο κομμάτων που προέρχονται από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, παρ’ όλα αυτά, όλα αυτά που πολεμήσαμε επί τέσσερα χρόνια και τώρα είναι νομοσχέδια έτοιμα να ψηφιστούν και να δώσουν ανάσες ανακούφισης στον ελληνικό λαό, ασφαλώς και τα στηρίζουμε. Είναι στοιχεία δικά μας, μιας πολιτικής που με απόλυτη συνέπεια υποστηρίξαμε. Αυτό όμως με τίποτα δεν δικαιολογεί αυτό που κάνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Δυστυχώς επέλεξε για την ολοκλήρωση αυτής της κυβέρνησης και τη διακοπή αυτής της συνεργασίας, ότι “τα στερνά τιμούν τα πρώτα”. Και δυστυχώς οι επιλογές του δεν αφήνουν καλή οσμή σε όλα αυτά τα όμορφα και σημαντικά που πετύχαμε έως τώρα».

Αναφορικά με την προοπτική συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τον πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Τάκη Μπαλτάκο, ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε ότι η προοπτική ήταν ξεκάθαρη και από τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση των κ.κ. Καμμένου και Μπαλτάκου.

«Ήταν για μια μεγάλη εκλογική συνεργασία. Το μήνυμα, αυτό το πατριωτικό κάλεσμα που είχε απευθύνει ο Πάνος Καμμένος, είναι συγκεκριμένο και κάθε μέρα, βήμα – βήμα, παίρνει σάρκα και οστά. Θα γίνουν συναντήσεις με πολλές προσωπικότητες του πατριωτικού χώρου, ανθρώπων που βρίσκονται σε πολλά κόμματα αλλά που μπορούν να βρεθούν σ’ ένα πλαίσιο που συνάδει με τις αρχές και τις αξίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Related posts

Κοροναϊός : Στήριξη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

banks

Κάπα Research : Τι φοβούνται περισσότεροι οι Ελληνες; – Τι πιστεύουν για lockdown και εμβολιασμό

banks

ΟΟΣΑ : Στενότερη συνεργασία στην εκπαίδευση και την εξάλειψη ανισοτήτων ζήτησε ο Μητσοτάκης

banks

Λυκούδης: Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με transit ιστορίες

banks

Ο Καμμένος διέγραψε και άλλο στέλεχος των ΑΝΕΛ

banks

Τσίπρας: To lockdown στη χώρα φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη και είναι ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης

banks