Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση:

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών.

H νέα αυτή τουρκική πρόκληση έρχεται μερικές ημέρες μετά από τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα. Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας υπουργός έχει κάνει καταρχήν δεκτή την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του για τετ-α-τετ στις 14 Απριλίου.

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο διδάκτωρ γεωπολιτικής καθηγητής γεωστρατηγικής, Γιώργος Φίλης και ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, η τοποθέτηση του κ. Αλτούν προσπαθεί να δυναμιτίσει την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Τουρκία, όπου επικρατεί ένας εσωτερικός πόλεμος.

«Δεν μπορούμε να δίνουμε άλλοθι στην τουρκική ηγεσία αυτή τη στιγμή», δήλωσε, ενώ για την επίσκεψη Δένδια είπε πως δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία.

Από την πλευρά του ο κ. Δεσποτόπουλος, υποστήριξε πως αναμφίβολα ένα μεγάλο κομμάτι του τουρκικού κατεστημένου δεν επιθυμεί το διάλογο με την Ελλάδα.

Τάχθηκε υπέρ της επίσκεψης Δένδια, καθώς θεωρεί ότι είναι προτιμότερο να μεταφέρει από πρώτο χέρι τις απόψεις της Ελλάδας στους γείτονες.

«Δε θα βγουν πολλά, καθώς η Τουρκία είναι μια αναθεωρητική δύναμη που προκαλεί, ωστόσο το να συζητάς δεν είναι κακό», είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιό σας