25.5 C
Athens
September 15, 2019
Image default
ALPHA BANK

Πάνω από 500 εκατ. τα νέα δάνεια από την Alpha Bank το α’ τρίμηνο

Τα 500 εκατ. ευρώ ξεπερνούν τα νέα δάνεια που έχει χορηγήσει η Alpha Bank το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης, μιλώντας χθες στη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης, που αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2018.

Την ίδια στιγμή η Alpha Bank καταγράφει υψηλές επιδόσεις και στο πρόγραμμα ρυθμίσεων δανείων, με τις μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις σε 12μηνη βάση να καταγράφουν αύξηση κατά 25%.

Αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ο κ. Ψάλτης τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα είτε το ιταλικό μοντέλο είτε το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας προανήγγειλε ότι η συνολική στρατηγική μετασχηματισμού της Alpha Βank θα ανακοινωθεί στο τέταρτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς και θα σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για την τράπεζα.

Στο σκέλος των πωλήσεων η τράπεζα συνεχίζει την υλοποίηση των επιχειρησιακών της στόχων με τη διοίκηση να υπενθυμίζει ότι πέρυσι διενήργησε τις υψηλότερες πωλήσεις χαρτοφυλακίου προβληματικών δανείων μεταξύ των εγχώριων τραπεζών και αναδείχθηκε, με βάση το παραπάνω κριτήριο, στην 7η καλύτερη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών.

«Έτος καμπής»

Έτος καμπής στις οικονομικές εξελίξεις της χώρας χαρακτήρισε το 2018 ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, Βασίλης Ράπανος, μιλώντας στη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Alpha Bank, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα εξήλθε με επιτυχία από το τρίτο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, καθώς μπόρεσε να μειώσει τις μεγάλες μακροοικονομικές ανισορροπίες της οικονομίας και να προχωρήσει σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. Παρά τις θετικές αυτές εξελίξεις, τόνισε ότι η χώρα μας εξακολουθεί να ευρίσκεται αντιμέτωπη με την εκπλήρωση δύο βασικών στόχων: την επιτάχυνση του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης τα επόμενα έτη και την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Ο κ. Ράπανος πρόσθεσε ότι στο νέο περιβάλλον που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται, το τραπεζικό σύστημα οφείλει να προχωρήσει σε μείωση του υψηλού αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, για να μπορέσουν οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν και πάλι την υγιή επιχειρηματικότητα και να βοηθήσουν στην αναδιάρθρωση του παραγωγικού τομέα της χώρας.

Αναφερόμενος στην Alpha Bank, o πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι το 2018 υπήρξε για την τράπεζα έτος θετικών συνολικών αποτελεσμάτων, καθώς και έτος επίτευξης σημαντικών και βασικών στρατηγικών στόχων, με ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις σε κρίσιμους τομείς. Η τράπεζα παρέμεινε κερδοφόρος, η κεφαλαιακή της επάρκεια διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και η εξάρτησή της από τον Έκτακτο Μηχανισμό της Τραπέζης της Ελλάδος σχεδόν μηδενίστηκε.

Ο κ. Ράπανος υποστήριξε ότι η προσπάθεια της Alpha Bank, αλλά και όλων των τραπεζών, για τη δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, θα διευκολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, από το αν ψηφιστούν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οι προτάσεις που έχουν υποβάλει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Τράπεζα της Ελλάδος για την κεφαλαιακή ενδυνάμωση των τραπεζών.

Related posts

Alpha Bank: Ενισχύεται η Εκτελεστική Επιτροπή με τη θέσπιση νέων θέσεων Γενικών Διευθυντών

banks

Επετειακή Έκθεση “1821 πριν και μετά” από το Μουσείο Μπενάκη

banks

Bloomberg: Η Alpha Bank προετοιμάζει την πώληση δύο πακέτων NPLs

banks

Νέα αύξηση των short θέσεων στις ελληνικές τράπεζες

banks

Alpha Bank: Στο 6,15% το ποσοστό της BlackRock

banks

Η επίθεση των funds συνεχίζεται – Άνοιγμα short θέσεων σε Εθνική, νέες “βολές” σε Eurobank

banks

Leave a Comment