13.7 C
Athens
January 23, 2021
Image default
BUSINESS

Παγκόσμια συμμαχία Adecco Group, ManpowerGroup και Randstad

Για την αντιμετώπιση της εργασιακής κρίσης τρεις εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού με ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά με κοινή ανοιχτή επιστολή ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ενεργοποίηση των εταιρειών και εργαζομένων για την ασφαλή επιστροφή στην εργασία. 

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των Ομίλων απευθύνουν πρόσκληση για την ανάληψη δράσεων και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών που δραστηριοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο στην αγορά εργασίας, με στόχο τη μέγιστη δυνατή προσαρμογή τους στη νέα κανονικότητα. 

Η πανδημική κρίση έχει δημιουργήσει, αναμφισβήτητα, πρωτοφανείς προκλήσεις για τους ανθρώπους και τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο. Όπως επισημαίνεται, η αγορά εργασίας και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή χρειάζεται να προσαρμοστούν άμεσα στη νέα πραγματικότητα, εκεί όπου η κοινωνική αποστασιοποίηση και άλλα αυστηρά μέτρα θα αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας. Με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί η οικονομική ύφεση και κατ’ επέκταση ο αντίκτυπός της στο επίπεδο ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στην κοινή επιστολή τους οι κκ. Jacques van den Broek, CEO, Randstad NV, Alain Dehaze, CEO, The Adecco Group και Jonas Prising, CEO, ManpowerGroup, “απαιτούνται τώρα επείγουσες ενέργειες για να είμαστε σε θέση να δούμε την επιστροφή των ανθρώπων με ασφάλεια ξανά στις εργασίες τους όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Η τοποθέτηση των ενεργειών αυτών στον σωστό χρόνο μάλιστα είναι ένας παράγοντας πολύ κρίσιμος για την οικονομία. Και βέβαια, η επιστροφή μας θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις λαμβάνοντας υπόψη τις χώρες και τους κλάδους της οικονομίας, όπως επίσης και το στοιχείο της ίδιας της εξέλιξης του ιού τους επόμενους μήνες ανά τον κόσμο. Απαιτείται λοιπόν, αγαστή συνεργασία και συντονισμός από πολλά εμπλεκόμενα μέρη, ξεκινώντας από τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις, φτάνοντας μέχρι και τα συνδικάτα και ινστιτούτα, για την προετοιμασία της νέας εργασιακής κανονικότητας».

Κλείνοντας την ανοιχτή επιστολή τους, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ManpowerGroup, Randstad και Adecco Group, απευθύνουν πρόσκληση στους εργοδότες, τα συνδικάτα και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συστρατευτούν σε αυτή τη συμμαχία ενώ την ίδια στιγμή,  επιχειρούνται παρεμβάσεις  στις κυβερνήσεις να υποστηρίξουν και να ενθαρρύνουν αυτές τις προσπάθειες, ώστε οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στην εργασία τους με τρόπο ασφαλή που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν παραγωγικοί.

Σχολιάζοντας την ιστορική αυτή πρωτοβουλία σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, οι επικεφαλής των Ομίλων στην Ελλάδα Leigh Ostergard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Cluster Head του Ομίλου Adecco σε Ελλάδα και Βουλγαρία και Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ManpowerGroup Ελλάδος, τονίζουν μεταξύ άλλων: “…Η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η διασφάλιση της υγείας τους όχι μόνο στον χώρο εργασίας τους αλλά και της ευζωίας τους εν γένει, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους… Το μέλλον της εργασίας προβλέπεται ότι θα παρεκκλίνει από την συμβατική μέχρι σήμερα συνήθη κανονικότητα και αυτό πρέπει να το εξετάσουμε εποικοδομητικά για να συνεισφέρουμε στη μέγιστη δυνατή υποστήριξη των εργαζομένων μπροστά σε έναν καινούργιο κόσμο εργασίας με άλλες απαιτήσεις. Στόχος μας είναι να βρούμε ένα πεδίο εξισορρόπησης, για να διασφαλίσουμε τον περιορισμό των κινδύνων για το ανθρώπινο δυναμικό παράλληλα με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Σε αυτή την προσπάθεια θα θέλαμε να προσκαλέσουμε και άλλους φορείς και θεσμούς να συμμετέχουν, σε έναν ανοιχτό διάλογο για να συντονίσουμε τους τρόπους, ώστε να δούμε ξανά τους ανθρώπους πρώτα, και κατ’ επέκταση τις οικονομίες να ανθίζουν και πάλι”. 

Στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία των τριών εταιρειών στηρίζεται και από το θεσμικό φορέα του κλάδου, την ΕΝΙΔΕΑ (Ένωση Ιδιωτικών Εταιρειών Απασχόλησης).

-

Related posts

Τράπεζα Πειραιώς: Στο 61,3% από 26,4% η συμμετοχή του ΤΧΣ

banks

Ανατιμήσεις ως και 16,7% στο Netflix στην Ελλάδα

banks

H Εθνική Ασφαλιστική διακρίθηκε για την Εταιρική Υπευθυνότητα

banks

Νέος πρόεδρος στην Attica Bank ο Γιώργος Μιχελής

banks

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της Κλουκίνας-Λάππας

banks

Ανοίγει την κάνουλα η Πειραιώς για στεγαστικά – μικρομεσαίους

banks