22.3 C
Athens
March 28, 2024
Image default
MARKETS

Ράλι στη Wall Street: «Αλματώδες» το ντεμπούτο της Arm

Ράλι στη Wall Street: «Αλματώδες» το ντεμπούτο της Arm

Άνοδο κατέγραψαν την Πέμπτη (14/9) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές δεν επηρεάστηκαν από τα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και περιμένουν πως η Federal Reserve θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Μια πληθώρα οικονομικών στοιχείων που δημοσιεύθηκαν πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, έδειξαν ότι οι τιμές της ενέργειας, ειδικά της βενζίνης, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την ισχυρότερη από το αναμενόμενο άνοδο των τιμών παραγωγού και των λιανικών πωλήσεων. Επιπλέον, το ράλι του πετρελαίου έδωσε περαιτέρω ώθηση στις ενεργειακές μετοχές.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν τιμολογήσει με πιθανότητα 97% για τη Fed ότι θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο εύρος 5,25%-5,50% την επόμενη εβδομάδα και μια αυξανόμενη πιθανότητα 63,6% να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε σήμερα την ισχυρότερη άνοδο εδώ και έναν μήνα, καθώς οι επενδυτές επευφημούν την IPO της Arm Holdings. Ο Dow ενισχύθηκε για πρώτη φορά μέσα σε τρεις μέρες, «σκαρφαλώνοντας» 331,58 μονάδες ή 0,96% στις 34.907,11 μονάδες. Ο δείκτης έκλεισε πάνω από τον κινητό μέσο όρο 50 ημερών για πρώτη φορά από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 0,84% στις 4.505,10 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κινήθηκε 0,81% υψηλότερα στις 13.926,05 μονάδες.

Στο ντεμπούτο της η Arm κατέγραψε άνοδο περίπου 24,7%. Η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της Arm τιμολογήθηκε στα 51 δολάρια ανά μετοχή την Τετάρτη. Την πρώτη μέρα των συναλλαγών της έκλεισε στα 63,59 δολάρια ανά μετοχή. Οι επενδυτές ευελπιστούν ότι η μεγαλύτερη IPO στην τεχνολογία στη διάρκεια του τρέχοντος έτους θα μπορούσε να αναζωογονήσει την αγορά που βρίσκεται σε λήθαργο.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,6% τον Αύγουστο έναντι πρόβλεψης για άνοδο 0,2%. Τον Ιούλιο είχαν καταγράψει κέρδη 0,5%. Ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο 0,7% σε μηνιαία βάση και 1,6% σε ετήσια τον Αύγουστο ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μηνιαία άνοδο 0,4%. Παράλληλα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000 στις 220.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν στις 224.500 αιτήσεις, αριθμός μειωμένος κατά 5.000 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Πάνω από τα 90 δολάρια έκλεισαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να ξεπερνά το συγκεκριμένο όριο για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022. Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 1,64 δολάρια ή σχεδόν 1,9% στα 90,16 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας το υψηλότερο κλείσιμο από τις 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data. Παράλληλα, το Brent παράδοσης Νοεμβρίου πρόσθεσε 1,82% ή 2% στα 93,70 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας το υψηλότερο κλείσιμο από τις 15 Νοεμβρίου.

Κέρδη σημείωσε ο χρυσός την Πέμπτη, μια μέρα μετά τη διακύμανσή του στη χαμηλότερη τιμή του εδώ και τρεις εβδομάδες. Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 30 σεντς ή λιγότερο από 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.932,80 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας κλείσει την Τετάρτη στα χαμηλότερα επίπεδά του από τις 22 Αυγούστου. Το ασήμι Δεκεμβρίου έχασε 19 σεντς ή 0,8%, στα 22,99 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός Δεκεμβρίου κέρδισε 3 σεντς ή σχεδόν 0,8%, στα 3,82 δολάρια η λίβρα.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • IPO
  • ARM Holdings
  • Dow Jones
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός

    Related posts

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    banks

    Νευρικότητα στη Wall Street- Συνεχίζει πτωτικά ο Nasdaq

    banks

    Μεικτά πρόσημα στις… λειψές ασιατικές αγορές

    banks

    Ασκήσεις ισορροπίας στη Wall Street με το «βλέμμα» στο χρέος

    banks

    Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές- Καταλύτης τα μάκρο

    banks

    Ευρωαγορές: Στα μακροοικονομικά στοιχεία εστιάζουν οι traders

    banks