14.4 C
Athens
April 19, 2024
Image default
MARKETS

Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

Με «κόκκινους» δείκτες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τετάρτης (17/4) στη Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να ασκούν ισχυρές πιέσεις στην αμερικανική αγορά.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,12% στις 37,753.31 μονάδες, ο S&P 500 διολίσθησε κατά 0,58% στις 5,022.21 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε απώλειες 1,15% στις 15,683.37 μονάδες, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν ιδιαίτερα μεγάλο πλήγμα. 

Για τον Dow ήταν η έκτη αρνητική συνεδρίαση μέσα στις τελευταίες επτά (με εξαίρεση δηλαδή την ελαφρά άνοδο που κατέγραψε την Τρίτη), ενώ για S&P και Nasdaq ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών, ήτοι το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τις αρχές Ιανουαρίου. 

Μάλιστα, με τον Απρίλιο να έχει ξεπεράσει τα μισά του, ο απολογισμός για το μήνα παραμένει αρνητικός και για τους τρεις δείκτες, με τον Dow να μετρά απώλειες ύψους 5%, τον S&P να έχει χάσει πάνω από 4% και τον Nasdaq περίπου 3%.

H πίεση στις μετοχές προέρχεται κυρίως από τη Nvidia που υπέστη απώλειες, ενώ ακόμη και η Netflix υποχώρησε περισσότερο από 3%, ενώνοντας στο κόκκινο άλλα μεγάλα ονόματα τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Meta, Αpple και Microsoft.

Να σημειωθεί, πως η σημερινή είναι η τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατά την οποία οι μετοχές άνοιξαν υψηλότερα, αλλά εξασθένησαν στην πορεία της ημέρας.

Κομβικοί παράγοντες αποτελούν η αβεβαιότητα που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και στην κρίση Ισραήλ-Ιράν, αλλά και η προοπτική περαιτέρω καθυστέρησης της μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Σαφής, εξάλλου, ήταν και η σχετική προειδοποίηση του ίδιου του Τζερόμ Πάουελ, σε δηλώσεις του την Τρίτη, πως το συμβούλιο της Fed χρειάζεται να δει περισσότερη πρόοδο στο μέτωπο του πληθωρισμού για να μειώσει τα επιτόκια, κάτι που… δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

Απώλειες άνω του 3% για το αργό

Σημαντική πτώση κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του αργού, καθώς η αγορά φαίνεται να θεωρεί εφικτή την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή που προκάλεσε η πρόσφατη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενίκευση της κρίσης και να προκαλέσει προβλήματα στον ενεργειακό εφοδιασμό.

Εν μέσω της αισιοδοξίας, λοιπόν, ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας διακοπής στον ενεργειακό εφοδιασμό, το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 2,67 δολάρια ή 3,13%, και έκλεισε στα 82,69 δολάρια το βαρέλι. 

Αντίστοιχα, το συμβόλαιο Ιουνίου για το πετρέλαιο τύπου Brent, έχασε 2,73 δολάρια ή 3,03%, και διαμορφώθηκε στα 87,29 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #ΗΠΑ #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ #δείκτες #Μέση_Ανατολή #FED

Related posts

Θετική η αντίδραση των ευρωαγορών στην κίνηση της ΕΚΤ-«Πράσινο» άνοιγμα

banks

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα ιστορικά υψηλά

banks

Wall Street: Συνέχισε το ανοδικό σερί παρά τη γεωπολιτική πίεση

banks

Sell-off έως 20% στις ευρωπαϊκές μετοχές «βλέπουν» οι αναλυτές

banks

Βαρίδι οι τράπεζες στη Wall Street

banks

Wall Street: Νέο record high ο S&P 500- «Βυθίστηκε» η Tesla

banks