«Εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλητικές δηλώσεις, δεν θα ευθύνεται η Τουρκία για την αποσταθεροποίηση των σχέσεων» είπε, προκαλώντας για ακόμα μια φορά, ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (ΑKP), Ομέρ Τσελίκ.

Μάλιστα, σα να μην έφτανε αυτό, ο κ. Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητικές δηλώσεις, σημειώνοντας ότι η «εάν συνεχιστούν, δεν θα ευθύνεται η Τουρκία για αποσταθεροποίηση των σχέσεων».

«Υποστηρίζουμε σθεναρά την υγιή πρόοδο των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα […], αλλά οι προκλήσεις στις δηλώσεις της Ελλάδας συνεχίζονται» σημείωσε συγκεκριμένα ο Τσελίκ.

Μάλιστα, ο ίδιος απευθυνόμενος στην Αθήνα, σημείωσε ότι «εάν συνεχιστούν οι προκλητικές δηλώσεις δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για την αποσταθεροποίηση των σχέσεων».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ομέρ Τσελίκ κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να χρησιμοποιούν μία «πιο υγιή γλώσσα».

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στα περί παρενόχλησης του Τσεσμέ από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, σημειώνοντας ότι «αυτή η ένταση πρέπει να αποφευχθεί. Η σημερινή εικόνα δεν είναι κατάλληλη για τη θετική ατμόσφαιρα που ξεκίνησε με τις διερευνητικές συνομιλίες. Το θέμα είναι να καταστεί το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης».

Γράψτε το σχόλιό σας