17.6 C
Athens
June 2, 2020
Image default
BUSINESS

Υποβαθμίζει την Intralot η Fitch

Στην υποβάθμιση της Intralot σε CCC από B- προχώρησε η Fitch, εδράζοντας την απόφασή της στους αυξημένους κινδύνους ρευστότητας και αναχρηματοδότησης. Ο οίκος σημειώνει την αρνητική πορεία των ταμειακών διαθεσίμων που εν μέρει προκαλείται από κεφαλαιουχικές δαπάνες για νέες συμβάσεις.

Μετά την αθέτηση των βασικών όρων δανεισμού, η Ιntralοt δεν έχει πλέον πρόσβαση σε γραμμές χρηματοδότησης, σημειώνει η Fitch. Ο οίκος διατυπώνει την εκτίμηση πως η Ιntralοt έχει ανάγκη τις συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της και υπογραμμίζει πως πρέπει να καταβάλει 50 εκατ. ευρώ ετησίως για την πληρωμή τόκων, ποσό που είναι υψηλό για το σημερινό επίπεδο EBITDA.

Η Fitch εκτιμά επίσης πως η σταδιακή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Ιntralοt στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι αρκετή για να καλύψει την πρόσφατη απώλεια του ποδοσφαιρικού στοιχήματος στην Τουρκία και τη διάλυση της συνεργασίας στο Αζερμπαϊτζάν.

Περαιτέρω ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει πως ο μεγάλος αριθμός αλλαγών που είναι πιθανό να σημειωθούν στο εσωτερικό της Ιntralοt αυξάνει τους κινδύνους ομαλής διοίκησης και υπενθυμίζει πως υπήρξαν αλλαγές στη διοικητική ομάδα μετά την απώλεια του συμβολαίου στην Τουρκία. Η Fitch διαβλέπει επίσης αβεβαιότητες αναφορικά με το σχέδιο αναδιοργάνωσης και σημειώνει πως μετά την απώλεια του συμβολαίου της Τουρκίας, η Ιntralοt ενδεχομένως να κινηθεί επιθετικότερα για να κερδίσει νέα συμβόλαια, πράγμα που με τη σειρά του θα απαιτήσει πρόσθετες κεφαλαιουχικές δαπάνες, για τις οποίες θα απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση.

Αβεβαιότητες διαβλέπει η Fitch και αναφορικά με την πώληση δραστηριοτήτων, σημειώνοντας πως για το εγγύς μέλλον αυτή η διαδικασία δεν θα ενισχύσει τη ρευστότητα. Αν και η εταιρεία έχει ρευστοποιήσει ορισμένα μη στρατηγικού χαρακτήρα περιουσιακά στοιχεία, οι χρηματορροές παραμένουν περιορισμένες.

Το τρέχον χαρτοφυλάκιο συμβολαίων χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητικό από τη Fitch, που σημειώνει πως η Ιntralοt αναγνωρίζεται ως ένας αξιόπιστος πάροχος λογισμικού και εξοπλισμού, γεγονός που έχει δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να κερδίσει σημαντικές συμβάσεις σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Γερμανία. Ωστόσο η εταιρεία δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει με μεγαλύτερους ανταγωνιστές όπως η IGT και η Scientific Games.

Η ανανανέωση των συμβάσεων μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερη πρόκληση του αναμενομένου, όπως έδειξε η απώλεια της σύμβασης στην Τουρκία, ενώ στον αντίποδα, η απελευθέρωση των αγορών στοιχηματισμού και παιγνίων προσφέρει νέες ευκαιρίες δραστηριοποίησης για την Ιntralοt.

H Fitch θεωρεί πως είναι πολύ πιθανό η Ιntralοt να προχωρήσει στην έκδοση χρέους με εξασφάλιση πριν από μία υποθετική κατάστασης χρεοκοπίας (default). Το σενάριο της έκδοσης χρέους είναι πιθανό, σημειώνει η Fitch, καθώς η Ιntralοt βρίσκεται σε συζητήσεις με δανειστές για τη χρηματοδότηση που χρειάζεται, προκειμένου να υποστηρίξει τις δραστηριότητές της.

Ωστόσο, η Ιntralοt δεν αντιμετωπίζει άμεσα σημαντικές αποπληρωμές χρέους. Τον Σεπτέμβριο του 2021 θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογο ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ενώ άλλο ένα ομόλογο ονομαστικής αξίας 500 εκατ. αποπληρώνεται το 2024. Η αναχρηματοδότηση του ομολόγου του 2021 μπορεί να εξελιχθεί σε πρόκληση, σημειώνει η Fitch.

Related posts

Στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς η Εθνική Βιομηχανία Ζάχαρης

banks

Alpha Bank: CTO η Α. Σακελλαρίου, CHRM η Φ. Μελίσσα

banks

Με τις ευλογίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο «γάμος» Public- Media Markt

banks

Ποιες ελληνικές εταιρείες κατασκευάζουν προστατευτικές μάσκες

banks

PwC: Στην Ελλάδα το SAP Center of Excellence

banks

Ελλάκτωρ: Πράσινο φως από το ΔΣ για την απορρόφηση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος

banks