April 19, 2024
Image default
MARKETS

Βαριές απώλειες στη Wall Street-«Κατρακύλησε» 430 μονάδες ο Dow Jones

Βαριές απώλειες στη Wall Street-«Κατρακύλησε» 430 μονάδες ο Dow Jones

Πτώση άνω του 1% κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης (3/10), καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδά τους από το 2007, εγείροντας ανησυχίες ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα «παγώσουν» την αγορά κατοικίας και θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 430 μονάδες, ή 1,29%, πέφτοντας στις 33.002,38 μονάδες, καταγράφοντας τη χειρότερη ημέρα του από τον Μάρτιο. Ο S&P 500 υποχώρησε 1,37% στις 4.229,45 μονάδες, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,87%, καθώς οι μετοχές του κατέγραψαν μεγάλες απώλειες λόγω της ανόδου των επιτοκίων.

Με τις απώλειες της Τρίτης, ο Dow Jones βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος για φέτος, με πτώση 0,4%. Ο ευρύτερος S&P 500 εξακολουθεί να κερδίζει 10% το 2023.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύτηκε τελευταία φορά στο 4,81%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών. Η απόδοσή του καταγράφει ράλι από τον περασμένο μήνα, καθώς η Federal Reserve δεσμεύτηκε να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε στο 4,947%, επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007. Το μέσο επιτόκιο για ένα 30ετές σταθερό στεγαστικό δάνειο πλησίασε το 8%.

Η άνοδος των αποδόσεων δημιουργεί «ένα σημαντικό αντίθετο άνεμο για τις μετοχές», σύμφωνα με τον Alex McGrath, επικεφαλής επενδύσεων στην NorthEnd Private Wealth.

Κέρδη έπειτα από τρεις ημέρες απωλειών για το πετρέλαιο

Μικρά κέρδη κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις σημαντικές απώλειες της Δευτέρας , αφού οι ανησυχίες για την περιορισμένη προσφορά αντιστάθμισαν τις πιέσεις από το ισχυρό δολάριο και την απαισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία.

Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 0,74% στα 89,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κέρδισε 0,37% στα 91,05 δολάρια το βαρέλι.

Συνεχίζει… πτωτικά ο χρυσός

Το πτωτικό του σερί διεύρυνε ο χρυσός, καθώς παρέμεινε στο «κόκκινο» για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση.

«Βαρίδια» αποτελούν το ισχυρό δολάριο, καθώς και οι ενισχυμένες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι τα υψηλά επιτόκια θα διατηρηθούν για μεγαλύτερο διάστημα.

Ο χρυσός υποχώρησε 0,40% στα 1.839,85 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,18% στα 21,383 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός πέφτει 0,65% στα 3,6178 δολάρια η λίβρα.

  • Wall Street
  • Dow Jones
  • S&P 500
  • Nasdaq
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός

    Related posts

    Ασιατικές αγορές: Ισχυρή άνοδος στη Ν. Κορέα- Rebound στην Ιαπωνία

    banks

    Ακολούθησαν τη Wall Street στα κέρδη οι ασιατικές αγορές-Καθοριστικά μάκρο

    banks

    Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές- «Βουτιά» για τη μετοχή της Maersk

    banks

    «Κόκκινος» Σεπτέμβριος στη Wall Street- Επέστρεψε ο φόβος των επιτοκίων

    banks

    Σοβαρές απώλειες στις ασιατικές αγορές- Αίτηση πτώχευσης από Evergrande

    banks

    Αλλαγή κλίματος στις ευρωαγορές παρά την «βουτιά» Credit Suisse, UBS

    banks