13 C
Athens
April 20, 2024
Image default
MARKETS

Ελεύθερη πτώση στη Wall Street μετά την ανακοίνωση της Fed

Ελεύθερη πτώση στη Wall Street μετά την ανακοίνωση της Fed

Με απώλειες έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης (31/1) η Wall Street, μετά την ανακοίνωση της Fed για διατήρηση των επιτοκίων σε σταθερά επίπεδα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,82% στις 38.150,23 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 διολίσθησε κατά 1,62% στις 4.845,31 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με απώλειες 2,23% στις 15,164.01 μονάδες, με τις μετοχές των Alphabet και AMD να είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι. 

Νωρίτερα, η Fed ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει, για ακόμα μία φορά, σταθερά τα επιτόκια, ενώ ο πρόεδρος, Τζερόμ Πάουελ τόνισε πως για να υπάρξει μείωση των επιτοκίων, πρέπει πρώτα να είμαστε σίγουροι για την πορεία του πληθωρισμού. Όπως είπε, τα στοιχεία των τελευταίων έξι μηνών δεν είναι αρκετά, επομένως δεν είναι απίθανο οι μειώσεις να καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις ανακοινώσεις της Fed, αναμένοντας κάποια ένδειξη σχετικά με το πότε η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει τις μειώσεις επιτοκίων, επομένως οι δηλώσεις του Πάουελ γκρέμισαν τις προσδοκίες των αγορών για μειώσεις τον Μάρτιο. Θετικό είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed, οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν ολοκληρωθεί και η περίοδος σύσφιγξης της οικονομικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας έχει λήξει.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων είχαν διακυμάνσεις, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου να διαμορφώνεται γύρω στο 4%.

Η μετοχή της Alphabet υποχώρησε κατά 7,50% και βρέθηκε σε πορεία για τη χειρότερη ημέρα της από τις 25 Οκτωβρίου, καθώς τα απογοητευτικά έσοδα από διαφημίσεις επισκίασαν τα καλύτερα κέρδη και πωλήσεις. Οι μετοχές των Microsoft  και AMD υποχώρησαν κατά 2,69% και 2,54%, αντίστοιχα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, καθώς οι προβλέψεις για την πορεία τους είναι απαισιόδοξες.

Η μετοχή της Boeing σημείωσε άνοδο 2,29%, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδος στο πετρέλαιο καθώς οι εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα κορυφώνονται

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν την πρώτη μηνιαία τους άνοδο από τον Σεπτέμβριο, καθώς οι ΗΠΑ και το Ιράν βρίσκονται στα πρόθυρα μιας περισσότερο άμεσης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Το αμερικανικό αργό και το Brent είχαν, λοιπόν, κέρδη, τον Ιανουάριο, αν και οι τιμές υποχώρησαν την Τετάρτη, μετά τη συρρίκνωση της εργοστασιακής δραστηριότητας στην Κίνα για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Το συμβόλαιο για το αργό πετρέλαιο, τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Μαρτίου, υποχώρησε κατά 2,53% στα 75,85 δολάρια το βαρέλι. Παρά τη σημαντική πτώση της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό ολοκλήρωσε τον Ιανουάριο 5,86% υψηλότερα.

Για το πετρέλαιο τύπου Brent, το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου έκλεισε στα 81,71 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 1,40%. Σε επίπεδο μήνα, το Brent παρουσίασε άνοδο 6,06%.

#Wall_Street #nyse #απώλειες #FED #επιτόκια

Related posts

Πτωτικά οι ευρωαγορές που περιμένουν τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

banks

Ασιατικά χρηματιστήρια: Με κέρδη η επανεκκίνηση των συναλλαγών στην Κίνα

banks

Αποκλιμακώνονται οι ομολογιακές πιέσεις στη Wall Street-Focus στα εταιρικά αποτελέσματα

banks

Προσπάθεια ανάκαμψης στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks

Απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

banks

Συνεχίζει στο «τέμπο» του «κόκκινου» Σεπτεμβρίου η Wall Street

banks