16.6 C
Athens
April 19, 2024
Image default
BUSINESS

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά της Κωστόβολος από τη ΔΕΗ

H Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνεδρίασή της σε Ολομέλεια, η οποία έλαβε χώρα την 5η Μαρτίου 2024, αποφάσισε ομόφωνα (Απόφαση 843/2024) την έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, η οποία αφορά στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.» (ΔΕΗ) επί της εταιρείας «DIXONS SOUTH – EAST EUROPE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

Η ΔΕΗ δραστηριοποιείται στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, εξόρυξη, παραγωγή, προμήθεια και πώληση ενεργειακών πρώτων υλών, στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων ηλεκτροκίνησης. Η Dixons South – East Europe δραστηριοποιείται, μέσω της αλυσίδας καταστημάτων «ΚΩΤΣOΒΟΛΟΣ», στο εμπόριο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Η ΕΑ έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές και ως εκ τούτου δεν προκαλούνται οριζόντια ή κάθετα αντιανταγωνιστικά αποτελέσματα. Επίσης η Ε.Α. έκρινε ότι δεν δημιουργούνται αντιανταγωνιστικές συσπειρωτικές επιπτώσεις μέσω εφαρμογής, από τη νέα οντότητα, πρακτικών ομαδικών/συνδεδεμένων πωλήσεων στις ετερογενείς δραστηριότητες της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο λιανικής χαμηλής τάσης και της λιανικής πώλησης ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών ειδών.

Ως εκ τούτου, παρότι η υπό κρίση συγκέντρωση εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

Related posts

Στον «Ηρακλή» εντάχθηκε το Frontier II της Εθνικής

banks

Lavipharm: Αύξηση 58,9% στα προσαρμοσμένα EBITDA το 2023

banks

Κικίλιας σε ΕΣΕΕ: Άρρηκτα συνδεδεμένα Τουρισμός και Εμπόριο

banks

Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα για 8η χρονιά η Eurobank

banks

Οι ανατιμήσεις οδήγησαν σε άλμα τα κέρδη της PepsiCo Hellas

banks

Κατέθεσε η Ξένη Δημητρίου στη δίκη Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη

banks