24.6 C
Athens
March 29, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ώθηση από τους miners

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ώθηση από τους miners

Σε ανοδικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης (29/8) για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον κλάδο των εξορύξεων (miners) να σημειώνει τα ισχυρότερα κέρδη με ώθηση από την ενίσχυση των τιμών των μετάλλων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει κατά 0,47% στις 457,56 μονάδες, για δεύτερη διαδοχική μέρα, κινούμενος στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων. Πάντως, ο δείκτης υποχωρεί κατά 2,8% από την αρχή του τρέχοντος μήνα. Οι ευρωπαίοι miners ενισχύονται σήμερα κατά 1,7% καθώς οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν σημαντικά, με το αποδυναμωμένο δολάριο και την πολιτική υποστήριξη από την Κίνα, που αποτελεί τον κορυφαίο καταναλωτή, να λειτουργεί ευεργετικά για την αγορά. Κέρδη 1,7% σημειώνει και ο κλάδος του real estate.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει άνοδο 0,42% στις 15.858,75 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,34% στις 7.349,87 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,35% στις 9.522,87 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,50% στις 28.688 μονάδες. Στην Βρετανία, που παρέμεινε κλειστή χθες, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 1,44% στις 7.444,50 μονάδες, με τους επενδυτές να καλύπτουν το αγοραστικό έδαφος και από τη μέρα που χάθηκε λόγω της αργίας.

«Άλμα» 8,4% καταγράφει η μετοχή της NN Group μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Συγκεκριμένα, η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία δήλωσε ότι η κεφαλαιακή της θέση είχε βελτιωθεί τους πρώτους έξι μήνες του 2023.

Η Telecom Italia ενισχύεται κατά 2,3% αφού το Μιλάνο ενέκρινε δύο διατάγματα που προβλέπουν ότι το υπουργείο Οικονομίας θα λάβει μερίδιο έως και 20% στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας του ομίλου.

Στα μάκρο της ημέρας, σε περαιτέρω αρνητικό έδαφος υποχώρησε το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία στα τέλη Αυγούστου, διαμορφούμενο στις -25,5 μονάδες, έναντι αναθεωρημένης μέτρησης στις -24,6 μονάδες για τον Αύγουστο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή από τον Μάιο, καθώς ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός συνεχίζει να επιβαρύνει το κλίμα μεταξύ των καταναλωτών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Ισπανία αυξήθηκαν κατά 7,3% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, σε ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση και εξαιρουμένων των επιπτώσεων του πληθωρισμού, μετά την αναθεωρημένη αύξηση κατά 6,5% τον Ιούνιο, ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (INE) της χώρας.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • Stoxx 600
  • εξορύξεις
  • NN Group
  • Telecom Italia

    Related posts

    «Κοκκίνισαν» μιμούμενες τη Wall Street οι ασιατικές αγορές

    banks

    Τα «σύννεφα» της ύφεσης σκέπασαν τη Wall Street

    banks

    Τα κινεζικά μάκρο…εκτόξευσαν τις ασιατικές αγορές-«Άλμα» 4% ο Hang Seng

    banks

    Προς εβδομαδιαίες απώλειες μετά από καιρό η Wall Street

    banks

    Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών, περιμένοντας Fed και ΕΚΤ

    banks

    Στον «αστερισμό» της Nvidia κινείται η Wall Street

    banks