23.3 C
Athens
March 28, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Εξαίρεση η Αυστραλία ελέω μάκρο

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Εξαίρεση η Αυστραλία ελέω μάκρο

Στα «πράσινα» έκλεισαν οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας τη συνεδρίαση της Πέμπτης (23/11), ακολουθώντας το θετικό κλίμα στη Wall Street πριν το Thanksgiving.

Περισσότερες από τις μισές μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινήθηκαν ανοδικά την Τετάρτη.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας αποτέλεσε εξαίρεση στο θετικό κλίμα, κλείνοντας στο «κόκκινο» και διευρύνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη μέρα.

Η χώρα είδε συρρίκνωση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας με ταχύτερο ρυθμό τον Νοέμβριο, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Judo Bank. Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων αγορών της Αυστραλίας υποχώρησε στο 46,4, από το 47,6 του Οκτωβρίου.

Πρόκειται για συρρίκνωση με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 27 μηνών, σύμφωνα με έκτακτες εκτιμήσεις της Judo Bank.

Ο PMI της μεταποίησης υποχώρησε στο 47,7, χαμηλό 42 μηνών, ενώ ο PMI υπηρεσιών έφτασε σε χαμηλό 26 μηνών και διαμορφώθηκε στο 46,3.

Η έκθεση της τράπεζας σημείωσε ότι η πτώση οφειλόταν κυρίως σε «εντονότερες νέες επιχειρηματικές πτώσεις τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και στον τομέα των υπηρεσιών».

«Αυτό έγινε εν μέσω εκτεταμένων αναφορών για χαλάρωση των οικονομικών συνθηκών και τα υψηλά επιτόκια που επηρεάζουν αρνητικά τους προϋπολογισμούς», πρόσθεσε.

Αντίθετα, ο Kospi της Νότιας Κορέας κατέγραψε τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κερδών, ενώ και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέστρεψε τις προηγούμενες απώλειες.

Σε άλλα μάκρο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Σιγκαπούρης αυξήθηκε κατά 4,7% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, υψηλότερα από την άνοδο 4,1% που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Το ποσοστό ήταν επίσης υψηλότερο από το 4,45% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι και σήμανε τον δεύτερο συνεχή μήνα που ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε στη χώρα.

Το μέτρο βασικού πληθωρισμού MAS, το οποίο αφαιρεί τις τιμές των καταλυμάτων και των ιδιωτικών μεταφορών και χρησιμοποιείται από τη νομισματική αρχή της χώρας ως μετρητή πληθωρισμού, αυξήθηκε στο 3,3% τον Οκτώβριο από 3% τον Σεπτέμβριο.

Η MAS εξήγησε ότι η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον υψηλότερο πληθωρισμό στον τομέα των υπηρεσιών, λιανικής και άλλων αγαθών, καθώς και στην αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Οι αγορές της Ιαπωνίας είναι κλειστές λόγω αργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 0,97% στις 17.919,50 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,60% στις 3.061,86 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,79% στις 9.933,02 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε άνοδο 0,13% στις 2.514,96 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.029,20 μονάδες, χάνοντας 0,62%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Αυστραλία

Related posts

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές- «Άλμα» για τη Maersk

banks

Η καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου εξαμήνου στις ευρωαγορές

banks

Τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών στη Wall Street- Ρεκόρ πολλών μηνών

banks

Με πωλητές υποδέχθηκε τον Μάρτιο η Wall Street

banks

Απωλειών συνέχεια στη Wall Street- Σε υψηλό 16ετίας τα ομόλογα

banks

Στάση αναμονής στη Wall Street εν όψει νέων εταιρικών αποτελεσμάτων

banks