23.4 C
Athens
April 18, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Επιστροφή με… απώλειες στην Κίνα

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Επιστροφή με… απώλειες στην Κίνα

Διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (9/10), με τις κινεζικές αγορές να επιστρέφουν στη… δράση μετά την αργία της Χρυσής Εβδομάδας.

Οι επενδυτές αναμένουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα στοιχεία εμπορικών συναλλαγών από την Κίνα και την Ινδία αργότερα αυτή την εβδομάδα, καθώς και την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης.

Οι αγορές της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας παρέμειναν κλειστές τη Δευτέρα λόγω αργίας.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κατέγραψε άνοδο, σπάζοντας ένα σερί πέντε ημερών με απώλειες. Αυτό έρχεται μετά την πτώση του δείκτη κάτω από το όριο των 7.000 για πρώτη φορά από τον Μάρτιο την Παρασκευή.

Η πρωινή συνεδρία του Χονγκ Κονγκ ανεστάλη, αφού η πόλη ανέβασε την προειδοποίηση για τον τυφώνα Koinu στο 8. Αυτή η προειδοποίηση υποβαθμίστηκε στις 11:40 π.μ. και οι αγορές του Χονγκ Κονγκ ξεκίνησαν ξανά τις συναλλαγές το απόγευμα, καταγράφοντας άνοδο.

Εν τω μεταξύ, οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας αποδυναμώθηκαν, με τον δείκτη αναφοράς CSI 300 να υποχωρεί περίπου 0,49% μετά τη Χρυσή Εβδομάδα.

Φυσικά, όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.

Σε σημαντικά μάκρο, παρά την αύξηση των λιανικών πωλήσεων στην Κίνα κατά τη διάρκεια των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας, οι αναλυτές της Citi δεν βλέπουν καμία «ανοδική έκπληξη».

«Δεν έχουμε υψηλές προσδοκίες για τις πωλήσεις των περισσότερων εμπόρων λιανικής τον Σεπτέμβριο ή το 3ο τρίμηνο του ‘23 και είμαστε προσεκτικοί σε μετοχές όπου οι προσδοκίες της αγοράς είναι υψηλές», ανέφεραν.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανέφερε αύξηση 9% σε ετήσια βάση στις λιανικές πωλήσεις μεγάλων επιχειρήσεων λιανικής και εστίασης, αλλά η Citi είπε ότι αυτό περιλαμβάνει τη θετική επίδραση δύο φεστιβάλ την εβδομάδα.

Ωστόσο, οι αναλυτές εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι όσον αφορά μετοχές συγκεκριμένων εταιρειών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,60% στις 17.572 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 6.970,20 μονάδες, κερδίζοντας 0,23%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,44% στις 3.096,92 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,03% στις 10.112,83 μονάδες.

  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία
  • Κίνα
  • Αυστραλία

    Related posts

    Ευρωαγορές: Στα μακροοικονομικά στοιχεία εστιάζουν οι traders

    banks

    Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street χάρη στις μετοχές τεχνολογίας

    banks

    Κερδών συνέχεια στις Ευρωαγορές με ώθηση από τα διεθνή χρηματιστήρια

    banks

    Κοντά σε ιστορικό υψηλό οι αγορές της Αυστραλίας-Μεικτά ασιατικά πρόσημα

    banks

    Στα «κόκκινα» στο άνοιγμα οι ευρωαγορές-Sell off στον τραπεζικό τομέα

    banks

    Δύο σενάρια για τις αμερικανικές εκλογές- Οι επιπτώσεις στην Ευρώπη

    banks