Μετρημένες χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις της αστυνομίας στις πλατείες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο συμμορφώθηκαν με τα μέτρα.

Στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε λάθος την περίπτωση της Νέας Σμύρνης τονίζοντας πως ήταν μια αστοχία.

«Ήταν ένα γεγονός το οποίο δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να συμβεί. Η εμπειρία μας έδειξε ότι τα φαινόμενα αυτά δεν τα αντιμετωπίζεις με καταστολή», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι ήταν δική του απόφαση που ελήφθη χωρίς δεύτερη σκέψη. «Δεν ήταν η λογική αυτή, η εικόνα που παρουσιάζεται περί αστυνομικού κράτους είναι αστεία όλη αυτή η επιχειρηματολογία και συγκρούεται νομίζω πλήρως και με την αντίληψη που έχουν οι πολίτες για τον ρόλο της Αστυνομίας», είπε.

Απηύθυνε δε έκκληση προς τους πολίτες να δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ειδικά οι νέοι προτρέποντάς τους να διοχετεύσουν την ορμή τους και τον ενθουσιασμό τους στο να χτίσουν ένα κίνημα υπέρ του εμβολιασμού.

Εξάλλου, επεσήμανε ότι  από την επόμενη εβδομάδα, από την Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει πια η πλατφόρμα των εμβολίων για τριαντάρηδες. «Αρα ας διοχετεύσουμε εκεί την ενέργειά μας, ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα, ανοίγει η εστίαση. ‘Αρα η δικαιολογία «μα είναι κλειστό το καφέ πού θα πάω» εκλείπει. Έρχεται και Μεγάλη Εβδομάδα εν πάση περιπτώσει και πιστεύω ότι όλοι θα δείξουμε την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιό σας