13 C
Athens
April 20, 2024
Image default
MARKETS

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Ανησυχεί ο πληθωρισμός στην Κίνα

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Ανησυχεί ο πληθωρισμός στην Κίνα

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν οι περισσότερες μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια, σε συνέχεια της ισχυρής πτώσης της Wall Street. Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός ανησυχεί τους επενδυτές, που είναι πλέον πιο απαισιόδοξοι σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των μειώσεων επιτοκίων από την Federal Reserve.

Παράλληλα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα έδειξαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας παρέμεινε εγκλωβισμένη σε μια διαρκή αποπληθωριστική τάση, επηρεάζοντας περαιτέρω το ήδη αρνητικό κλίμα.

Συγκεκριμένα, οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Μάρτιο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση 2,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Τα αδύναμα στοιχεία έπληξαν επίσης τις περιφερειακές αγορές.

Οι απώλειες στις μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας παρέσυραν τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ προς τα κάτω, αντιστρέφοντας σε μεγάλο βαθμό την εικόνα των κερδών που σημειώθηκαν την Τετάρτη, μετά το ράλι των τεχνολογικών μετοχών.

Ήπιες διακυμάνσεις παρατηρούνται στις μετοχές της Νότιας Κορέας μετά τη συντριπτική ήττα του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος στις βουλευτικές εκλογές.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Αυστραλία υποχώρησε 0,8%, καθώς τα πρόσφατα κέρδη στις τιμές των εμπορευμάτων παρείχαν περιορισμένη μόνο ώθηση στον κλάδο των εξορύξεων. Οι ανησυχίες για την Κίνα επιβαρύνουν επίσης τις αυστραλιανές μετοχές, δεδομένης της έντονης έκθεσής τους στην ασιατικά υπερδύναμη.

Στις συναλλαγές της Πέμπτης (11/4), ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,30% στις 39.445 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX 200 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,40% στις 7.817,20 μονάδες. Αντίθεα, στη Νότια Κορέα ο KOSPI κερδίζει 0,15% στις 2.709,34 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,43% στις 3.040,50 μονάδες, ο Shenzhen Component κινείται υψηλότερα κατά 0,49% στις 9.343,69 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει πτώση 0,40% στις 17.071 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Related posts

Σε ρηχά «νερά» οι ευρωαγορές- «Άλμα» για το λιανεμπόριο

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

banks

Στα «κόκκινα» το άνοιγμα των ευρωαγορών- Παραμένουν οι αμερικανικές ανησυχίες

banks

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Οριακή πτώση για τον Dow

banks

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Άλμα 20% για τη Meta

banks

Μικρές μεταβολές και νευρικότητα στη Wall Street

banks