22.2 C
Athens
April 25, 2024
Image default
MARKETS

Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

Με ήπιες μεταβολές έκλεισε η συνεδρίαση της Τετάρτης (24/4) στη Wall Street, καθώς οι ανησυχίες για τα επιτόκια επισκίασαν και πάλι τον ενθουσιασμό που έφεραν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,11% στις 38.460,92 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά, κατά 0,03% στις 5.072,13 μονάδες και ο Nasdaq Composite κατέγραψε άνοδο 0,10% στις 5.072,13 μονάδες. 

Η Tesla σημείωσε άνοδο 12,06%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο project για «πιο προσιτά» μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, όσον αφορά τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου. Η Boeing κινήθηκε χαμηλότερα κατά 2,86%, αφού νωρίτερα είχε εκτοξευθεί, χάρη στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Τα εταιρικά κέρδη έχουν μέχρι στιγμής ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της Wall Street. Πάνω από το 25% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη και από αυτές, το 79% έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 6,4 μονάδες βάσης στο 4,662%. Για το 2ετές, η απόδοση αυξήθηκε κατά 3,8 μονάδες βάσης στο 4,943%. Όπως σημειώνουν αναλυτές, η αύξηση των αποδόσεων έχει αρνητική επίδραση στις μετοχές και ιδανικά, θα πρέπει να επιβραδύνουν πριν ξεπεράσουν τις επτά μέρες ανόδου, καθώς κάτι τέτοιο θα σημαίνει απόδοση της τάξης του 5% για το 2ετές.

Οι κινήσεις της Τετάρτης ήρθαν πριν τις ανακοινώσεις των βασικών οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη, ενώ ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών -ένας δείκτης πληθωρισμού που παρακολουθεί στενά η Fed- αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Οι επενδυτές ανησυχούν πως ο πληθωρισμός δεν χαλαρώνει τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν, κάτι που σημαίνει πως η Fed ίσως να μη μειώσει τα επιτόκια.

Υποχωρεί το πετρέλαιο, καθώς μειώνονται οι ανησυχίες για τη Μέση Ανατολή

Χαμηλότερα έκλεισε την Τετάρτη το πετρέλαιο, καθώς οι φόβοι για μια γενικευμένη κρίση στη Μέση Ανατολή υποχωρούν.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού, τύπου West Texas Intermediate, παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε κατά 0,66% στα 82,81 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου του Brent έχασε 0,45% στα 88,02 δολάρια το βαρέλι.

#nyse #Wall_Street #Οριακές_μεταβολές #Ήπιες_μεταβολές

Related posts

Στάση αναμονής στη Wall Street εν όψει της ομιλίας Πάουελ

banks

Απωλειών συνέχεια στη Wall Street- Σε υψηλό 16ετίας τα ομόλογα

banks

Πτώση στη Wall Street αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές με «άλμα» 19% για την Credit Suisse

banks

Κέρδη στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Fed και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

banks

Η Κίνα ηγέτης των… απωλειών στις ασιατικές αγορές

banks