14.4 C
Athens
April 19, 2024
Image default
MARKETS

Οριακή πτώση στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη Fed

Οριακή πτώση στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη Fed

Ήπια διόρθωση καταγράφει την Τετάρτη (20/3) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, προερχόμενο από μία εντυπωσιακή συνεδρίαση, κατά την οποία ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό και ο Dow Jones «αναρριχήθηκε» κατά 320 μονάδες, στην καλύτερη ημερήσια επίδοσή του από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σήμερα, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,05% στις 39.091,67 μονάδες, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,09% στις 5.173,81 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,15% στις 16.143,34 μονάδες.

H Intel σημειώνει κέρδη 1%, μετά την είδηση ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να χορηγήσει στην εταιρεία ημιαγωγών 20 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το CNBC, η πρόσφατη αδυναμία των μετοχών τεχνολογίας έχει κάνει ορισμένους επενδυτές να σκέφτονται αν το ράλι της τεχνητής νοημοσύνης επιβραδύνεται, καθώς άλλα τμήματα της αγοράς κερδίζουν έδαφος.

Η Wall Street περιμένει την απόφαση της Fed για τα επιτόκια, όπου δεν αναμένεται να έχουμε κάποια έκπληξη. Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed τιμολογούν επί του παρόντος πιθανότητα 99% ότι η κεντρική τράπεζα θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η Fed είναι έτοιμη να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της προχωρώντας στην 5η διαδοχική παύση, με το εύρος να κυμαίνεται στο 5,25% – 5,5%, που συνιστά υψηλό 20ετίας και επιτεύχθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2023, κατά τον τελευταίο κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στις προβλέψεις των αξιωματούχων της Fed για τα επιτόκια -το dot plot- το οποίο θα δείξει πόσο η επιτροπή νομισματικής πολιτικής αναμένει να προχωρήσει σε χαλάρωση το 2024 και το 2025.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται, επίσης, να πραγματοποιήσει μια συζήτηση σχετικά με τον ισολογισμό της ύψους 7,5 τρισ. δολαρίων, τον οποίο συρρικνώνει επιτρέποντας σε ορισμένους τίτλους να ωριμάσουν χωρίς να τους αντικαταστήσει – μια διαδικασία γνωστή ως ποσοτική σύσφιξη.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #FEDERAL_RESERVE #Intel

Related posts

Σε ανοδική τροχιά παραμένει η Wall Street

banks

Σε νέα χαμηλά οι ασιατικές αγορές-Χαμηλό έτους ο Hang Seng

banks

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στη Wall Street

banks

Wall Street: Ήπια άνοδος στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

banks

Ασιατικά χρηματιστήρια: Σε ανοδικό «μονοπάτι» με το βλέμμα στην Κίνα

banks

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδι» τα επιτόκια

banks