20.7 C
Athens
April 18, 2024
Image default
MARKETS

Πτώση στη Wall Street αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Πτώση στη Wall Street αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Με συγκρατημένες απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση της Τετάρτης (28/2) στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αναμένοντας την έκθεση-κλειδί για τον πληθωρισμό, που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,06% στις 38.949,29 μονάδες, κλείνοντας έτσι με απώλειες για τρίτη διαδοχική ημέρα. Ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε πτώση 0,15% στις 5.070,78 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κατέγραψε απώλειες 0,55%, κλείνοντας στις 15.947,74 μονάδες.

Η UnitedHealth έχασε 3,07%, οδηγώντας τις απώλειες του Dow Jones. Η Intel και η Alphabet υποχώρησαν κατά 1,73% και 1,86% αντίστοιχα, ενώ η Urban Outfitters σημείωσε απώλειες 13,63%, καθώς ανακοίνωσε ασθενέστερα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τις εκτιμήσεις.

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων του Ιανουαρίου για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, τα οποία αποτελούν τον σημαντικότερο δείκτη για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τη Fed.

Οι τρεις βασικοί δείκτες οδεύουν προς τη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα με απώλειες, μετά τα πρόσφατα ρεκόρ. Αυτή η πτώση, ιδίως για τον τεχνολογικό τομέα, έχει εγείρει ερωτήματα, καθώς αμφισβητείται η διάρκεια του ράλι που τροφοδοτήθηκε από τον ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με αναλυτές, μεγάλο μέρος των κερδών είχαν να κάνουν περισσότερο με το μάρκετινγκ της τεχνητής νοημοσύνης και όχι με την ίδια την τεχνολογία. Επομένως, ένα τέτοιο ράλι δεν μπορεί να είναι βιώσιμο για μεγάλο διάστημα, καθώς οι εταιρείες που είδαν πραγματική αύξηση των εσόδων τους από την τεχνητή νοημοσύνη είναι ελάχιστες.

Ήπια πτώση για το πετρέλαιο

Χαμηλότερα έκλεισε, την Τετάρτη, το πετρέλαιο, καθώς τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξάνονται, ενώ η Fed επιμένει στη διατήρηση των επιτοκίων.

Το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου για το αργό, τύπου West Texas Intermediate, υποχώρησε κατά 0,42% και έκλεισε στα 78,54 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, το συμβόλαιο Απριλίου για το πετρέλαιο τύπου Brent σημείωσε πτώση 0,39%, κλείνοντας στα 83,32 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #απώλειες #Πτώση

Related posts

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Άνοδος για τον S&P500

banks

Οι Ευρωαγορές ξαναβρίσκουν τα πατήματά τους-Νέο ρεκόρ για τον DAX

banks

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Υψηλό 14 μηνών «χτύπησε» ο Stoxx

banks

Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών, παρά τα ενθαρρυντικά μάκρο

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές-Τα βλέμματα στο Νταβός

banks

Στο «κόκκινο» η Wall Street – Απογοητεύουν τα τραπεζικά αποτελέσματα

banks