Άλλους δρόμους, εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για την επιπλέον προμήθεια self test, μετά την χτεσινή ματαίωση του σχετικού διαγωνισμού για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων self test.

Το κατεπείγον της διαδικασίας επιβάλλει άλλους δρόμους

«Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για την επιπλέον προμήθεια self test ματαιώθηκε χθες λόγω ζητημάτων που προέκυψαν αναφορικά με την έγκαιρη και προσήκουσα παράδοση, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τη χθεσινή εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας» τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη και πρόσθεσε:

«Η Κυβέρνηση προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση επαρκούς ποσότητας το αμέσως επόμενο διάστημα με σημαντικό δημοσιονομικό όφελος».

Ερωτηθείσα για το πως θα διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει διασπάθιση δημοσίου χρήματος με απευθείας αναθέσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως «όλη η προσπάθεια που γίνεται είναι να υπάρξουν self test» υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα:

«Το κατεπείγον της διαδικασίας επιβάλει να ακολουθήσουμε άλλους δρόμους Η κυβέρνηση έχει τηρήσει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Όλες οι απαιτούμενες ενέργειες θα γίνουν με σημαντικό δημοσιονομικό όφελος».

Γράψτε το σχόλιό σας