14.3 C
Athens
April 20, 2024
Image default
MARKETS

Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

Οι περισσότερες ασιατικές μετοχές ανέκαμψαν σήμερα (18/4) από τις πρόσφατες απώλειες, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα ισχυρά αποτελέσματα του κολοσσού στην παραγωγή τσιπ, TSMC, τα οποία οδηγούν σε ράλι τις τεχνολογικές μετοχές.

Οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού λαμβάνουν πίσω ένα μέρος του sell off, καθώς ο φόβος για υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια και η επιδείνωση των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή πυροδότησε μια αναταραχή στις περιφερειακές αγορές.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο, παρά τη νέα υποχώρηση της Wall Street, η οποία οφείλεται κυρίως στη διολίσθηση των τίτλων παραγωγής τσιπ, στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της ASML.

Επιπλέον, μπήκε «φρένο» σε μία περαιτέρω άνοδο στη Ασία, λόγω των επίμονων ανησυχιών για τη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, ειδικά μετά από τα επιθετικά μηνύματα της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η TSMC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο, πρόκειται να ανακοινώσει τα κέρδη του α’ τριμήνου αργότερα την Πέμπτη. Τα μηνιαία στοιχεία πωλήσεων έδειξαν ότι η TSMC σημείωσε άνοδο 16,5% το πρώτο τρίμηνο, καθώς επωφελήθηκε από την αυξημένη ζήτηση από τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Στις σημερινές συναλλαγές, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 38.054,50 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX/200 κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,43% στις 7.683,10 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 0,27% στις 3.079,53 μονάδες και ο Shenzhen Component σημειώνει κέρδη 0,38% στις 9.417,19 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng «αναρριχάται» κατά 1,18% στις 16.443 μονάδες και στη Νότια Κορέα ο KOSPI καταγράφει «άλμα» 2,09% στις 2.638,20 μονάδες.

#ασιατικές_αγορές

Related posts

Wall Street: Νέα άνοδος με ώθηση από την αγορά εργασίας

banks

Τεχνολογικό «άλμα» στη Wall Street- Ρεκόρ για Microsoft, Nvidia

banks

Ευρωαγορές: «Αγγίζει» ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600

banks

Κλυδωνισμοί στη Wall Street: Ο πληθωρισμός «κοκκίνισε» τους δείκτες

banks

Σέβινγκ: Η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων ίσως επηρεάσει τις αγορές

banks

Οι θετικές προοπτικές της Κίνας ανέβασαν τις ασιατικές αγορές

banks