13 C
Athens
April 20, 2024
Image default
MARKETS

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές με τεχνολογικά «βαρίδια»

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές με τεχνολογικά «βαρίδια»

Με απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη (3/1) οι ασιατικές μετοχές, επεκτείνοντας το παγκόσμιο sell-off, καθώς η αισιοδοξία των αγορών για πρόωρες και επιθετικές μειώσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ υποχώρησε εν όψει της δημοσιοποίησης των πρακτικών και των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας της Fed.

Οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα παραμένουν στο προσκήνιο, μετά από τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η κινεζική κυβέρνηση αναθεώρησε πρόσφατα επί τα χείρω το ΑΕΠ της για το 2022, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει οιωνός για μια αδύναμη μέτρηση το 2023.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού του MSCI εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 1,3% μετά από πτώση 1% την Τρίτη σε μια υποτονική έναρξη του 2024. Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 4,6% το 2023.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κατέγραψε απώλειες 1,37% στις 7.523,20 μονάδες, αφού είχε βρεθεί κοντά στο υψηλό 19 μηνών την Τρίτη εν μέσω της απαγόρευσης του short-selling.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai Composite ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 2.967,25 μονάδες, αν και παρέμεινε κοντά σε χαμηλό 5ετίας, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα κατά 0,75% στις 9.330,86 μονάδες. Και οι δύο δείκτες κατέγραψαν μεγάλες απώλειες το 2023.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,96% στις 16.623 μονάδες και στη Νότια Κορέα ο KOSPI διολίσθησε 2,34% στις 2.607,31 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι οι αγορές της Ιαπωνίας είναι κλειστές λόγω αργίας.

Ο κλάδος της τεχνολογίας σημείωσε πτώση 2,2% μετά τη «βουτιά» του Nasdaq στη Wall Street. Ωστόσο, οι κινεζικές μετοχές gaming ανέβηκαν μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι το Πεκίνο απέσυρε τις ρυθμιστικές πιέσεις. Προηγουμένως, ο τομέας είχε σημειώσει sell-off στον απόηχο των προτεινόμενων κανόνων για τον περιορισμό των δαπανών στα video games.

Αργότερα την Τετάρτη, πρόκειται να δημοσιευτούν τα πρακτικά της Fed για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου και η έρευνα του ISM για την αμερικανική μεταποίηση. Η έκθεση για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ αναμένεται την Παρασκευή.

#ασιατικά_χρηματιστήρια #Αυστραλία #SELL_OFF #μειώσεις_επιτοκίων #ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ #ΠΡΑΚΤΙΚΑ_FED

Related posts

Η χειρότερη συνεδρίαση από τον Οκτώβριο για τον Nasdaq

banks

Πτώση στις ευρωαγορές πριν τις αποφάσεις της ΕΚΤ

banks

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

banks

Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

banks

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

banks

Wall Street: Νέο υψηλό έτους «χτύπησε» ο S&P 500

banks