20.1 C
Athens
April 24, 2024
Image default
POLITICS

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA – Κυβερνητική σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες ΠΑΕ

Την Τετάρτη 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών, στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και συμφώνησαν να συναντηθούν την Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου, για να συζητήσουν όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μετά τη συνάντησή τους, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών, στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Καρατομήσεις 7 αξιωματικών πριν την ΕΔΕ στην ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στην άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, και τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, έδωσε εντολή για άμεση απομάκρυνση από τις θέσεις ευθύνης επτά αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και διενέργεια εσωτερικής έρευνας.

«Ο αθλητισμός δεν είναι χώρος βίας και η φίλαθλη ιδιότητα δεν πρέπει να αμαυρώνεται από τον οπαδισμό. Δυστυχώς, πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, ιδίως μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να νικήσουμε την οπαδική βία», τόνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «είναι η ώρα της συνεργασίας και της προσπάθειας, όχι της σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης που δεν προσφέρουν τίποτα: δεν αποκαλύπτουν, δεν δίνουν λύσεις, αλλά περισσότερο συσκοτίζουν και συγκαλύπτουν το πρόβλημα».

Μάλιστα, χαρακτήρισε το πρόβλημα της οπαδικής βίας ως «βαθύτατο, ριζικό και πανευρωπαϊκό, αφού στην προκειμένη περίπτωση εμπλέκονται οπαδοί από διάφορα κράτη, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει διεθνή δίκτυα βίας και δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Παράταση για τις δηλώσεις φορολογικών υποχρεώσεων κατοίκων και επιχειρηματιών του Δήμου Φυλής

banks1

Φάμελλος: Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη για τους αγρότες

banks1

Επιμένει στη δημιουργία σκιών για τα οικονομικά του Κασσελάκη η ΝΔ – Πετάτε την μπάλα στην εξέδρα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

banks1

Γιώργος Αμυράς: «…Τα βιβλία μου, το γραφείο μου, ένας καναπές και μία τηλεόραση»

banks1

«Ινφλουένσερ, αυτοί οι μεγάλοι απατεώνες»

banks

Κρήτη: Πέθανε σε ηλικία 59 ετών η Ελένη Κτιστάκη, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ

banks