17.8 C
Athens
April 25, 2024
Image default
POLITICS

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεδριάζει ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να ολοκληρώσει τη συζήτηση για την ταυτότητά του μέχρι το Συνέδριο»

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συζητηθεί η εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή, ο οδικός χάρτης για το Συνέδριο, καθώς και η μετατροπή της Κεντρικής Επιτροπής σε Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Σε εξέλιξη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας»

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica, υπογράμμισε ότι δεν είναι πολιτικά αποτελεσματική ούτε η στείρα αντιπολίτευση αλλά ούτε μία αριστερή αναζήτηση που δεν προσφέρει απαντήσεις στην κοινωνία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να ενισχύσει το μεταρρυθμιστικό του προφίλ και να δομήσει ένα ευρωπαϊκό, οικολογικό και προοδευτικό λόγο που να συνομιλεί με τον κόσμο της επιστήμης και της εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας αλλά, οφείλει να ολοκληρώσει τη συζήτηση για την ταυτότητά του μέχρι το Συνέδριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ακολούθως τόνισε ότι «πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε την τεράστια αυτή υπέρβαση από την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα που έγινε για να μάς δώσει το χώρο να πραγματοποιήσουμε αυτή την μεγάλη αλλαγή. Η αλλαγή ηγεσίας ήταν ένα από τα «εργαλεία» που έχουμε για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ένα από τα υπόλοιπα θέματα είναι το πώς λειτουργεί το κόμμα, πώς δηλαδή δεν υποκύπτει σε μία κομματική γραφειοκρατία εσωστρέφειας, τάσεων και περιχαράκωσης. Ο κόσμος μάς ζητάει να λύσουμε αυτά τα προβλήματα για να μπορέσουμε στη συνέχεια να διοικήσουμε τη χώρα. Άρα το κόμμα, η πολιτική του πρόταση, η εκπροσώπηση του στην κοινωνία, η πολιτική του γείωση στην αυτοδιοίκηση στα επιμελητήρια. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να λύσουμε γρήγορα».

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες περί εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο

banks

Λιβύη: Το χρονικό και τα ερωτήματα γύρω από το μοιραίο τροχαίο με πέντε Έλληνες νεκρούς

banks

Νίκος Δένδιας: Σύσταση ελληνικής πρεσβείας στον Παναμά – Η ελληνική Διασπορά γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών

banks1

Νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Στόχος μου η συνέχεια και συνέπεια στη φύλαξη των συνόρων και στην εσωτερική ασφάλεια

banks1

Οικοδόμηση νέου Μητροπολιτικού Ναού στις Μοίρες

banks1

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση φιλίας από Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου – Τα επόμενα βήματα στα δύο στρατόπεδα και ο Τσίπρας

banks1