16.8 C
Athens
April 20, 2024
Image default
PIRAEUS BANK

Τράπεζα Πειραιώς: 500 αποχωρήσεις με το πρόγραμμα εθελουσίας

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας της Τράπεζας Πειραιώς και 500 εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν στο τέλος του έτους λαμβάνοντας αποζημίωση και bonus που υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει και τις 220.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι συνολικά 680 εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτημα οικειοθελούς αποχώρησης, ωστόσο την εθελούσια θα λάβουν όσοι δεν έχουν σαφές αντικείμενο εργασίας, στη νέα δομή των καταστημάτων της τράπεζας, η οποία επιδιώκει την  ανανέωση του προσωπικού της ώστε να εξυπηρετεί το νέο μοντέλο λειτουργίας της.
Το τελευταίο διάστημα η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα εταιρικού μετασχηματισμού που περιλαμβάνει αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας, συνεχή εξορθολογισμό του κόστους και ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε όλες τις δραστηριότητές της.
Ειδικότερα για το Δίκτυο των 387 καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα, η υιοθέτηση του νέου τύπου τραπεζικού καταστήματος στοχεύει στην αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη με σύγχρονες τραπεζικές πρακτικές και με παράλληλη κεντροποίηση εργασιών ώστε να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις πωλήσεις.
Οι περισσότερες αποχωρήσεις αφορούν εργαζόμενους σε καταστήματα που κλείνουν. Στο τέλος του 2022 η Τράπεζα Πειραιώς είχε 7.900 εργαζόμενους  εκ των οποίων  οι 4.050 απασχολούνται στο δίκτυο.
Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος εθελουσίας, το  μέγιστο ποσό που μπορεί να λάβει ο εργαζόμενος που αποχωρεί –ή κάνει χρήση της μακροχρόνιας άδειας του- μπορεί να φτάσει τις 220.000 ευρώ.
Το μικρότερο ύψος της αποζημίωσης διαμορφώνεται στην περιοχή των 30.000 ευρώ και αφορά εργαζόμενους νεότερης ηλικίας, μέχρι 39 ετών.
Όπως συμβαίνει με τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, οι μισθοί που θα λάβει ο εργαζόμενος που αποχωρεί αυξάνονται ανάλογα με την ηλικία του  και τα έτη υπηρεσίας, και μπορούν να φτάσουν τους 35, και με προσαύξηση 13%.
Επιπλέον 22 μισθούς θα λάβουν εκείνοι που απασχολούνται στο δίκτυο σε θέσεις: Customer Services Employee, Customer Services Officer, Deputy Retail Branch Manager, Meeter-Greeter, Teller-Seller, Upper Mass Officer.
Επίσης η Τράπεζα Πειραιώς θα πληρώσει και τον φόρο  που αναλογεί στο ποσό της αποζημίωσης και bonus (μέχρι τις 60.000 ευρώ είναι αφορολόγητο). Στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος φτάσει το μέγιστο ποσό της οικονομικής παροχής της εθελουσίας δηλαδή  τις 220.000 ευρώ, η τράπεζα θα καλύψει και τον φόρο που είναι 36.000  ευρώ.
Επίσης επιπλέον ποσό από 10.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι ηλικίας πάνω από 50 ετών προκειμένου να  αναγνωρίσουν πλασματικά έτη ασφάλισης ή για αυτασφάλιση.
Παράλληλα η τράπεζα σε συνεργασία με εξωτερικούς εξειδικευμένους συνεργάτες έχει σχεδιάσει επίσης συμβουλευτικά προγράμματα, τα οποία θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες που το επιθυμούν, στην ομαλή μετάβασή τους σε νέες επαγγελματικές διαδρομές.

Related posts

Β. Κουτεντάκης: Έννοιες αρρηκτα συνδεδεμένες η βιώσιμη ανάπτυξη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός

banks

Η Τράπεζα Πειραιώς δεσμεύεται σε κοινή δράση με άλλες τράπεζες για την κλιματική αλλαγή

banks

Τράπεζα Πειραιώς: Τι απαντά για τις 24 καταγγελίες συμβάσεων εργασίας

banks

Β. Κουτεντάκης (Τράπεζας Πειραιώς): Οι αγορές στα ηλεκτρονικά καταστήματα ανά πελάτη είναι πολύ κοντά μ’ αυτές στα φυσικά καταστήματα

banks

Χρ. Μεγάλου στο Bloomberg: Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια

banks

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο για τους πελάτες του Piraeus Private Banking

banks