10 C
Athens
December 3, 2020
Image default
BUSINESS

Tιτάν: Αύξηση κερδών 28,1% στο εννεάμηνο

Αύξηση της κερδοφορίας στο εννεάμηνο χάρη στη λειτουργική σταθερότητα και την ανάκαμψη των πωλήσεων στις κύριες αγορές δραστηριοποίησής του πέτυχε ο όμιλος Τιτάν στο εννεάμηνο του 2020

Ο κύκλος εργασιών έμεινε σταθερός στα 1,202 δισ. ευρώ, σημειώθηκε αύξηση των λειτουργικών κερδών (EBITDA) κατά 10% στα 229 εκατ. ευρώ χάρη στις χαμηλότερες τιμές ενέργειας, στη συγκράτηση των δαπανών και την σταθερότητα των τιμών ενώ ανακοινώθηκαν ισχυρές ταμειακές ροές και μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 74 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το τέλος του 2019 και κατά 125 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τέλος Σεπτεμβρίου 2019. Tα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας το εννεάμηνο του 2020 κατέγραψαν κέρδη ύψους 58 εκατ. ευρώ έναντι 45,2 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 28,1%. 

Η βελτίωση των επιδόσεων είναι βασισμένη στην ισχυρή αγορά των ΗΠΑ, τις υψηλές αποδόσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς, ενώ τα αποτελέσματα στην Αίγυπτο υπήρξαν δυσμενή

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου μίλησε για ανταπόκριση του ομίλου σε πολλαπλές προκλήσεις. ΌΠως είπε: “Μεριμνούμε για τους ανθρώπους μας και για αυτούς που βρίσκονται κοντά μας, βελτιώνουμε τα λειτουργικά μας αποτελέσματα και επιταχύνουμε την πρόοδο μας στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, έχουμε εμπιστοσύνη στην ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου, με βάση την ίδια τη φύση της κατασκευαστικής δραστηριότητας, την αποτελεσματικότητα με την οποία μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία μέχρι σήμερα, καθώς και την προσήλωση και αφοσίωση των ανθρώπων μας”.

Οι προοπτικές

Ενώ τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς παραμένουν ισχυρά και η δυναμική της ζήτησης είναι επαρκής για να στηρίξει την αύξηση της δραστηριότητας, το δεύτερο κύμα της πανδημίας που φαίνεται να εξαπλώνεται ήδη σε πολλές χώρες, περιορίζει τη δυνατότητα πρόβλεψης όσον αφορά την πορεία των επιδόσεων του ομίλου. Το χρονικό διάστημα και η έκταση μια πιθανής ανάκαμψης δεν μπορεί να προβλεφθεί. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου στις ΗΠΑ, το πλήθος των προς εκτέλεση έργων υποδεικνύει ότι η δραστηριότητα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα βραχυπρόθεσμα, ενισχυμένη από τα χαμηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων, τα χαμηλά αποθέματα κατοικιών προς πώληση και μια σειρά κατασκευαστικών έργων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Μεσοπρόθεσμα, η ανάπτυξη θα ενισχυθεί περαιτέρω από κονδύλια για την αντιμετώπιση της επείγουσας ανάγκης της χώρας για έργα υποδομής.

Στην Ελλάδα οι θετικές τάσεις που παρατηρήθηκαν μέχρι στιγμής αναμένεται ότι θα διατηρηθούν έως το τέλος του έτους αλλά και πέρα από αυτό. Οι σχετιζόμενες με τις κατοικίες κατασκευές αναμένεται ότι θα αυξηθούν περαιτέρω από τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα, ενώ μεγάλα κατασκευαστικά έργα, δημόσια και ιδιωτικά θα συνεχίσουν πιο εντατικά το 2021. Η χώρα θα αξιοποιήσει τους πόρους που θα εκταμιευθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, τόσο αμέσως μέσω των έργων υποδομής όσο και εμμέσως, χάρη στις ενισχύσεις οι οποίες θα διοχετευθούν στην οικονομία και θα τροφοδοτήσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις.

-

Related posts

Νηρεύς- Σελόντα: Μάχη Cooke με Διόρασις για τις εκποιούμενες μονάδες

banks

Intralot: Πρώτο Βραβείο για το Τερματικό PhotonX στα Διεθνή Βραβεία IGA 2020

banks

Αλλαγή κλίματος δείχνει το Roadshow της Πειραιώς στις ΗΠΑ

banks

Forthnet: Μπαίνει στην κινητή μετά τη συμφωνία για το MVNO!

banks

 Ενημέρωση των μετόχων της Folli Follie απαιτεί η ΕΚ

banks

Leroy Merlin μετά την επίθεση Ρουβίκωνα: Δεν επιβάλλουμε 9ωρη εργασία

banks