Wednesday, April 23, 2025
21.1 C
Athens

ΑΑΔΕ: Αυτόματα η ενημέρωση ληξιαρχικών μεταβολών και φορολογικών αλλαγών

Για χιλιάδες πράξεις που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι ενημερώθηκε αυτόματα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) χωρίς οι φορολογούμενοι να χρειαστεί να υποβάλλουν κάποια δήλωση ή να επισκεφθούν κάποιο ληξιαρχείο.

Βασικός στόχος της ΑΑΔΕ το 2024 ήταν η ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες κάτι που θα συνεχιστεί και φέτος.

Με βάση την Έκθεση Απολογισμού της ΑΑΔΕ για το προηγούμενο έτος, η Φορολογική Διοίκηση απέκτησε αυτόματη πρόσβαση σε ληξιαρχικά γεγονότα και ενημερώθηκε ψηφιακά για 87.765 γάμους, 6.342 διαζύγια ή λύσεις συμφώνου συμβίωσης και 109.491 θανάτους.

Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι δεν χρειάστηκε να προσκομίσουν ληξιαρχικές πράξεις στην εφορία καθώς πλέον υπάρχει αυτόματη ενημέρωση και τα στοιχεία προσαρμόζονται ή διάφορες υποθέσεις διεκπεραιώνονται χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις. Με βασικό στόχο την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, η ΑΑΔΕ έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε διαδικασίες που σχετίζονται με την αποδοχή κληρονομιάς ή η διόρθωση οικογενειακής κατάστασης στις φορολογικές δηλώσεις κι άλλες πράξεις.

Σε πραγματικό χρόνο οι όποιες μεταβολές

Μέσω της διαλειτουργικότητας με το Μητρώο Πολιτών, η ΑΑΔΕ μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο όποιες μεταβολές πραγματοποιούνται, χωρίς γραφειοκρατία και ταλαιπωρία από την ενημέρωση του οικογενειακού καθεστώτος μέχρι τη διευκόλυνση διαδικασιών για επιδόματα, μεταβιβάσεις ακινήτων και επιβολή τελών.

Επιπλέον από την έκθεση απολογισμού της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Αρχής, οι φορολογούμενοι το 2024 μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά σειρά από κρίσιμες επιχειρηματικές ή επαγγελματικές μεταβολές μέσω της υποβολής : 36.326 δηλώσεων αλλαγής έδρας επιχειρήσεων και 151.108 δηλώσεων μεταβολής δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Μέσω της υπηρεσίας «Τα Αιτήματά μου» όπου οι πολίτες και οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήματα προς τις ΔΟΥ και άλλες υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης, σχεδόν 9 στα 10 διεκπεραιώθηκαν πλήρως χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη στην Εφορία.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Related Articles

Popular Categories

READ MORE