10.5 C
Athens
November 26, 2022
Image default
RED LOANS

Ακολουθώντας τους “traders”

Και οι τέσσερις δυνατοί Αμερικανοί “traders” που παρακολουθώ ανελλιπώς μέσω των καθημερινών  live αναλύσεών τους που βγάζουν στα δίκτυα λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street  ξεκινούν το τελευταίο χρονικό διάστημα με τη διαγραμματική ανάλυση  των δύο διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF):   iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (TLT) – DB US Dollar Index Bullish Fund Invesco (UUP) και όσο και αν φαίνεται παράξενο του … Bitcoin.

Πιθανότατα γιατί από εκεί αντιλαμβάνονται καλύτερα την αίσθηση ανάληψης περισσότερου ρίσκου από τους επενδυτές, θεσμικών και μη.

Μετά συνεχίζουν με τον δείκτη S&P 500 το γνωστό QQQ,  3 ή 4 βαριές μετοχές με την Apple και τη Tesla να έχουν τη τιμητική τους και κάποιες μετοχές που θεωρούν ότι αξίζουν μια παραπάνω προσοχή είτε για αγορά είτε για πώληση μέσω των παραγώγων της.

Ξεκινάμε λοιπόν με το αμοιβαίο κεφάλαιο iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (TLT) που παρακολουθεί το δείκτη ομολόγων Δημοσίου 20+ ετών των ΗΠΑ. Η βασική λογική είναι ότι αν ο επενδυτής προβλέπει ότι θα αυξηθούν τα επιτόκια τότε πουλάει το TLT  το οποίο διαθέτει μακροπρόθεσμα ομόλογα που κλειδώνουν με χαμηλότερα επιτόκια. Από την άλλη αν ο επενδυτής πιστεύει ότι τα επιτόκια θα πέσουν πάει και αγοράζει το TLT. Τι άλλο φυσικά να περιμένουμε από το εβδομαδιαίο διάγραμμα του εν λόγω ETF από την ύπαρξη μιας μεσομακροπρόθεσμης καθοδικής τάσης, που έχει οδηγήσει την τιμή του σε μια έντονη βύθιση της τάξεως του -35% από τα υψηλά του περασμένου Νοεμβρίου των 155 δολαρίων. Τώρα το αμοιβαίο εντοπίζεται μια ανάσα από τη σημαντική στήριξη των 100 δολαρίων στα 103,79 δολάρια.

Τι είναι αυτό που θέλουν να δουν οι Αμερικανοί traders για να αλλάξει κάτι στη βραχυχρόνια επενδυτική τους σκέψη;

Διαγραμματικούς σχηματισμούς αλλαγής κατεύθυνσης όπως η αποτύπωση κάτω σκιών ανάσχεσης στα candlesticks και την άμεση αρπαγή της βάσης των 110 δολαρίων. Μέχρι τώρα κάτι πάει να γίνει αλλά θέλει ακόμα πολλή προσπάθεια για να ξεφύγει το TLT από την έλξη των 100 δολαρίων. Κάτω από εκεί θα πέσουμε πάνω στη  στήριξη του Γενάρη του 2011 στα 88,70 δολάρια.

Το Invesco DB Dollar Index Bullish (UUP) είναι ένα «ωραίο» αμοιβαίο για να παίξεις την αστάθεια των αγορών μέσα από, τι άλλο, το δυνάμωμα του αμερικανικού δολαρίου. Τυπικά το αμοιβαίο επιδιώκει να παρακολουθεί τις αλλαγές, είτε θετικές είτε αρνητικές, στο επίπεδο του δείκτη Deutsche Bank Long USD Currency Portfolio – Excess Return TM. Έχει σχεδιαστεί για επενδυτές, που θέλουν έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο παρακολούθησης της αξίας του δολαρίου σε αντιπαράθεση με ένα καλάθι των έξι σημαντικότερων παγκόσμιων νομισμάτων – ευρώ, γιεν Ιαπωνίας, βρετανική λίρα, δολάριο Καναδά, σουηδική κορώνα και ελβετικό φράγκο. Εδώ η διαγραμματική ανάλυση είναι για σεμινάριο διατύπωσης της έννοιας της μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης.

Το UUP έχει ξεκινήσει από τη διάσπαση των 25,10 δολαρίων στα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και κινείται υπό τη χορηγία του ανοδικού στροφέα “Q” σε μία εκτενή ανοδική πορεία με διαδοχικά σκαλοπάτια συσσώρευσης και διάσπασης. Τελευταία είναι αυτή στα 29,2 δολάρια.

Τώρα βρίσκεται στα 30,15 δολάρια έχοντας πραγματοποιήσει μια ανεπιτυχή προσπάθεια ανοδικής τμήσης της αντίστασης στα 31 δολάρια. Οπωσδήποτε εδώ οι εν λόγω traders ψάχνουν καθοδικές ενδείξεις, ακριβώς το αντίθετο δηλαδή με το  TLT,  για να αρχίσουν να σκέφτονται ότι οι αγορές είναι έτοιμες για μια αλλαγή τάσης.

Όσον αφορά τώρα το Bitcoin έχω παρατηρήσει ότι η καθημερινή  live ανάλυση από τους τέσσερις Αμερικανούς traders δε ξεπερνάει τα 2 με 3 λεπτά και αυτό κυρίως γιατί το βασιλιάς των  κρυπτονομισμάτων  βρίσκεται εδώ και καιρό μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μέσα στο επικίνδυνο επίπεδο των 20000 με 17500 δολαρίων. Σημάδι και της έντονης αποστροφής ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές. Εδώ για να αλλάξει κάτι προς το θετικό θα πρέπει το Bitcoin να αρπάξει με δύναμη την περιοχή αντίστασης των 25000 δολαρίων θέτοντας ως επόμενο στόχο τα 31000 δολάρια.

Κλείνω με τον αμερικανικό δείκτη S&P 500 όπου έχει συμπηρώσει πλέον τρείς καθοδικές εβδομάδες κλείνοντας μάλιστα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κάτω και από το διαγραμματικό «πάτωμα» που είχε δημιουργηθεί από τα χαμηλά του περασμένου Ιουνίου ανάμεσα στις 3660 με 3635 μονάδες. Η αποτυπώση αυτή αν μάλιστα επιβεβαιωθεί κατά τις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδος τότε θα πρέπει να αναμένουμε συνέχεια της πτώσης πρός το  πρώτο «υπόγειο» των 3550 με 3500 μονάδων.

Από την άλλη αν ο δείκτης καταφέρει και αλλάξει το καθοδικό κλείσιμο των 3635 μονάδων με δύο τουλάχιστον ημερήσια κλεισίματα πάνω από εκεί τότε είναι πολύ πιθανό να πάμε για μια ανοδική κίνηση προς την περιοχή  των 3820 με 3840 μονάδων παρέχοντας έτσι και  τις απαραίτητες ανάσες στους αγοραστές.

www.chartwar.gr

Related posts

Alpha Bank

banks

ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ALPHA BANK, EUROBANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μηνιαία ανασκόπηση

banks

Η απόσυρση της Μ.Λάτση από την Lamda

banks

Τράπεζες: Κάτι έχει αλλάξει πρός το καλύτερο

banks

Eurobank

banks

Θα κλείσει η «ψαλίδα» στην Πειραιώς

banks