26.2 C
Athens
October 3, 2024
Image default
BUSINESS

Ανέκαμψαν τζίρος και περιθώρια κέρδους της Septona

Σημαντική βελτίωση πωλήσεων αλλά και περιθωρίων κέρδους κατέγραψε το 2023 η ελληνική βιομηχανία ειδών προσωπικής φροντίδας Septona, γεγονός που υποστηρίχθηκε τόσο από την κατάκτηση μεριδίων σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και στην υποχώρηση των τιμών πρώτων υλών, όπως υποστηρίζει η διοίκηση της εταιρείας στον δημοσιευμένο ισολογισμό της τελευταίας χρήσης

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου – ο οποίος διαθέτει πέντε παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα στα Οινόφυτα αλλά και ένα σύγχρονο εργοστάσιο στη Βουλγαρία – ανήλθε σε 113,1 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 14,4% έναντι του 2022.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, που ελέγχεται μετοχικά από την οικογένεια Ευαγγελίου, η ενίσχυση του κύκλου εργασιών του ομίλου βασίστηκε στην εκθετική ανάπτυξη του τζίρου και των μεριδίων στην ελληνική αγορά και στις εξαγωγές επωνύμου προϊόντος.

Σημειώνεται πως το 55% των πωλήσεων της εταιρείας πραγματοποιείται στο εξωτερικό, καθώς εξάγει σε 70 αγορές (στις 40 με επώνυμο προϊόν και στις υπόλοιπες με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας). Οι σημαντικότερες αγορές της είναι αυτές της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας και των Αραβικών χωρών.

Η Septona έχει παρουσία επίσης σε αγορές όπως ΗΠΑ, Νότια Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Αυστραλία αλλά και Ζιμπάμπουε. Διαθέτει επίσης τέσσερα κέντρα διανομής στην Ευρώπη προκειμένου να εξυπηρετεί τις εξαγωγές της.

Τα μικτά κέρδη του ομίλου το 2023 ανήλθαν σε 45,6 εκατ. ευρώ έναντι 38,3 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 19,6%. Το δε περιθώριο μικτού κέρδους βελτιώθηκε και διαμορφώθηκε στο 40,46% έναντι 36,68% το 2022.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων του ομίλου ανήλθαν σε 11,2 εκατ. ευρώ έναντι 6,9 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, και το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε σημαντικά στο 9,96% από 6,99%.

Ακολούθως τα κέρδη προ φόρων του ομίλου για τη χρήση 2023 έφτασαν τα 2,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,03 εκατ.ευρώ το 2022 και τέλος τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 2,06 εκατ. ευρώ έναντι κερδών ύψους 690 χιλ. ευρώ για τη χρήση 2022.

Σημειώνεται ότι το 2023 η εταιρεία ολοκλήρωσε το πενταετές επενδυτικό πλάνο  ύψους 50 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα τον εκσυγχρονισμό των βασικών γραμμών παραγωγής, την ανάπτυξη τριών νέων παραγωγικών μονάδων και την αύξηση του εργατικού δυναμικού κατά 50%. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 680 εργαζόμενους.

Related posts

ΕΑΔ: Τοποθετήσεις συμμετεχόντων στην Ημερίδα «Η επιχειρηματική ηθική ως παράγοντας ανάπτυξης»

banks

Νέος επενδυτικός κύκλος 100 εκατ. από την Ηπειρωτική Εταιρεία Εµφιαλώσεων

banks

11 πρακτικές για την προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων στα γερμανικά ράφια

banks

Στα σκαριά το 10ο ξενοδοχείο του ομίλου Χατζηλαζάρου

banks

Deal Μελισσανίδη με Σαουδάραβες στην ανακύκλωση

banks

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τις διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων

banks