28.7 C
Athens
June 8, 2023
Image default
WORLD

Ανακάμπτει η Deutsche Bank, εν μέσω καθησυχαστικών μηνυμάτων από τους αναλυτές

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η μετοχή της Deutsche Bank τη Δευτέρα, ενώ πτωτικά κινείται και το κόστος ασφάλισης της τράπεζας έναντι χρεοκοπίας, την ώρα που συνεχίζονται τα καθησυχαστικά μηνύματα των αναλυτών σχετικά με την οικονομική κατάσταση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.

Η μετοχή της Deutsche Bank σημειώνει κέρδη άνω του 4,5% στις συναλλαγές της Δευτέρας, έχοντας σκαρφαλώσει έως και 5,4% υψηλότερα νωρίτερα, και συγκαταλέγεται στους τίτλους του ευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 Banks με τις καλύτερες επιδόσεις σήμερα, σύμφωνα με το Bloomberg, ανακτώντας μέρος των απωλειών που υπέστη μετά το κύμα ρευστοποιήσεων της Παρασκευής.

Η άνοδος του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού τραβά υψηλότερα και τις μετοχές άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με τους τίτλους των Commerzbank, Barclays και Banco Santander να γράφουν τα υψηλότερα κέρδη.

Παρότι δεν υπήρξε ξεκάθαρη αιτία για την πτώση του τίτλου της Deutsche Bank την Παρασκευή, τα hedge funds φαίνεται να έχουν στρέψει την προσοχή τους στον γερμανικό τραπεζικό όμιλο στον απόηχο της κατάρρευσης της Credit Suisse Group και τριών περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ.

“Η Deutsche Bank δεν αποτελεί τον ‘αδύναμο κρίκο’ του ευρωπαϊκού τραπεζικού τοπίου”, αναφέρει σε σημείωμά του ο Nicolas Payen, αναλυτής στην Kepler Cheuvreux, επισημαίνοντας ότι η τράπεζα διαθέτει “πολύ ισχυρά” θεμελιώδη μεγέθη.

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν πιέσει τις τράπεζες να περιορίσουν τη μόχλευσή τους και να βελτιώσουν τα κεφάλαιά τους, με αποτέλεσμα πλέον να διαθέτουν πολύ υγιέστερους ισολογισμούς από ό,τι κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

db2

Η υποχώρηση των πιέσεων στην Deutsche Bank αντικατοπτρίζεται και στο κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας της τράπεζας, όπου τα spreads στα 5ετή CDS υποχώρησαν στις 198,6 μονάδες βάσης τη Δευτέρα, από το υψηλό των 226,9 μονάδων βάσης που άγγιξαν την Παρασκευή, σύμφωνα με CMAQ.

“Η Deutsche Bank έχει μειώσει τους κινδύνους και επανεστιάσει το επιχειρηματικό της μοντέλο τα τελευταία χρόνια, γεγονός που θα βοηθήσει την τράπεζα να επιτύχει μικρότερη μεταβλητότητα και υψηλότερο επίπεδο κερδοφοροίας”, σημειώνει ο Roland Pfaender, αναλυτής στην Oddo BHF, σε σημείωμά του τη Δευτέρα, όπου επιβεβαιώνει την εκτίμησή του για υπεραπόδοση της μετοχής.

Στην ανάκαμψη της Deutsche Bank έχει συμβάλλει και το σχόλιο του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σόλτς, αργά την Παρασκευή, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το μέλλον της τράπεζας.

Εν τω μεταξύ, ο αναλυτής της Citigroup, Andrew Coombs, σημειώνει ότι η Deutsche Bank και η Commerzbank έχουν “πολύ μικρότερη” έκθεση στον τομέα των εμπορικών ακινήτων – που ήταν ένας από τους άλλους λόγους στους οποίους αποδόθηκε η πτώση της Παρασκευής. Ο Coombs προσθέτει ότι ο συγκεκριμένος τομέας αντιστοιχεί στο 7% των συνολικών δανείων της τράπεζας.

Η αποτίμηση της γερμανικής τράπεζας υποδηλώνει ότι έχει το περιθώριο να καλύψει το χαμένο έδαφος έναντι των ανταγωνιστών της. Η μετοχή της Deutsche Bank διαπραγματεύεται με έκπτωση 25% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη με βάση τα προσδοκώμενα κέρδη δωδεκαμήνου, ενώ αποτιμάται στις 0,28 φορές τη λογιστική της αξία.

Related posts

Η FDIC κινείται προς το σχέδιο διάλυσης της Silicon Valley Bank

banks

Γαλλία: Επεισόδια στο Παρίσι στις κινητοποιήσεις κατά του συνταξιοδοτικού – Νέα απεργία στις 23 Μαρτίου

banks

Συνάντηση Μελόνι- Μισέλ στη Ρώμη με κύρια θέματα την οικονομία και το μεταναστευτικό

banks

Τουρκία: Ο σεισμός “κλυδωνίζει” δημοσκοπικά τον Ερντογάν – 4 μονάδες κάτω το AKP

banks

Ζελένσκι: Πώς μπορεί να είναι η Ρωσία στην G20 όταν επιδιώκει διεθνή λιμό μέσω των σιτηρών; – Διώξτε την

banks

Ουκρανία: Ρώσοι στρατιωτικοί έκαναν παράνομα βασανιστήρια σε κατοίκους της Χερσώνας κατά τη διάρκεια της κατοχής

banks