Wednesday, August 6, 2025
28.8 C
Athens

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το sell off της Παρασκευής – Στο επίκεντρο ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος των στοιχείων απασχόλησης

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το sell off της Παρασκευής – Στο επίκεντρο ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος των στοιχείων απασχόλησης

Οι μετοχές της Wall Street ανακάμπτουν τη Δευτέρα (4/8), καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να αντισταθμίσουν τις απότομες απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, οι οποίες προκλήθηκαν από ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας και έναν νέο γύρο δασμών από την κυβέρνηση Τραμπ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow ενισχύεται κατά 0,75% στις 43.914,07 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,88% στις 6.293,46 μονάδες και  ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,24% στις 20.904,49 μονάδες.

«Οι αγορές ανακάμπτουν μετά την πτώση που ακολούθησε την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση την Παρασκευή, αλλά το επενδυτικό κλίμα μεταστράφηκε αισθητά την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ήρθαν αντιμέτωποι με στασιμοπληθωριστικά δεδομένα – μαλακά στοιχεία για την απασχόληση και σχετικά υψηλό δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) – και μια σεζόν εταιρικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο που έκλεισε με μικτά πρόσημα, ενώ είχε ξεκινήσει δυναμικά», αναφέρει ο Άνταμ Κρισαφούλι της Vital Knowledge.

«Οι “ταύροι” (δηλ. οι αισιόδοξοι επενδυτές) δεν έχουν ηττηθεί ακόμα και εξακολουθούν να διατηρούν τον έλεγχο της αφήγησης, αλλά θα χρειαστούν επιβεβαίωση για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (1/8), ο δείκτης Dow υποχώρησε πάνω από 500 μονάδες, ενώ οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν πτώση 1,6% και 2,2% αντίστοιχα. Ήταν η χειρότερη μέρα για τον S&P 500 από τις 21 Μαΐου, ενώ ο Nasdaq υπέστη τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις 21 Απριλίου.

Η πτώση της Παρασκευής προκλήθηκε από την απογοητευτική έκθεση για την απασχόληση του Ιουλίου και την ανησυχία γύρω από τους νέους τροποποιημένους δασμούς του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το οποίο επικαιροποιεί τους «ανταποδοτικούς» δασμούς σε δεκάδες εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ — από τη Συρία μέχρι την Ταϊβάν — με νέους δασμούς που κυμαίνονται από 10% έως 41%.

Οι επενδυτές προσπαθούν πλέον να ερμηνεύσουν τι μπορεί να σημαίνει μια εξασθενημένη αγορά εργασίας για τις επόμενες εβδομάδες. Οι αγορές αποτιμούν πλέον μικρότερες πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, μετά την απόφαση των υπευθύνων χάραξης νομισματικής πολιτικής την περασμένη εβδομάδα να διατηρήσουν αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Η αγορά προετοιμάζεται επίσης για έναν παραδοσιακά αδύναμο μήνα. Ο Αύγουστος είναι ο χειρότερος μήνας για τον δείκτη Dow Jones Industrial Average από το 1988, και ο δεύτερος χειρότερος για τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq Composite, σύμφωνα με το Stock Trader’s Almanac.

#Wall_Street #Dow #Nasdaq #S&P_500

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Orilina Properties: Εύρος τιμής €0,91 – €0,95 για τη δημόσια προσφορά

Το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών στην δημόσια προσφορά για την είσοδο στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Orilinina. Κινείται μεταξύ 0,91 και 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Αύξησης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €30.590.000.Η τιμή διάθεσης» θα καθοριστεί από το

Related Articles

Popular Categories

READ MORE