Ανοίγει τις πύλες της η 90ή ΔΕΘ: Πάνω από 1.000 εκθέτες, 25 συμμετέχουσες χώρες – Το ωράριο και οι εκδηλώσεις

Τις πύλες της ανοίγει σήμερα η 90ή ΔΕΘ, με πάνω από 1.000 εκθέτες, τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία, 25 συμμετέχουσες χώρες, 11 θεματικές ενότητες, έκθεση-αφιέρωμα για τη συμπλήρωση των 100 ετών από την πρώτη διοργάνωση του 1926 και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Στην επετειακή χρονιά της η ΔΕΘ-Helexpo AE επέλεξε ως τιμώμενη χώρα της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης την Ιαπωνία, μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, που συνδυάζει τη μακραίωνη παράδοση με την καινοτομία. Το ελληνικό και διεθνές κοινό θα εξερευνήσει το ιαπωνικό «σύμπαν» στο Περίπτερο 13, σε έναν εκθεσιακό χώρο 3.200 τ.μ., με 25 εταιρείες και φορείς, μέσα από τη φιλοσοφία του TAKUMI, δηλαδή του τεχνίτη. Η φιλοσοφία αυτή αντιπροσωπεύει τη διαχρονική αφοσίωση για την τελειοποίηση μιας τέχνης και βασίζεται στη δεξιοτεχνία, την ακρίβεια και τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό.

Ακολουθήστε το thebanker.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

Στο περίπτερο της Ιαπωνίας θα παρουσιαστούν δράσεις που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, περιλαμβάνοντας την αυτοκίνηση, τα φαρμακευτικά προϊόντα, την υγεία, τις ενεργειακές και κλιματικές λύσεις, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη γεωργία, την παραγωγή, τις ασφαλίσεις, τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Μεταξύ των εταιρειών και οργανισμών που θα απαρτίζουν την ιαπωνική συμμετοχή είναι οι Astellas, Daiichi Sankyo, Daikin, Fujifilm, H.I.S. Dream Travel, Interwater (αντιπρόσωπος της Toray), JTI Hellas, Efthymiadis Agrotechnologies, Konica Minolta, Mitsubishi Electric, Moro Technology Corporation, Nic. J. Theocarakis (αντιπρόσωπος των Nissan και Suzuki Marine), Petros Petropoulos Group (αντιπρόσωπος της Isuzu), Saracakis Group (αντιπρόσωπος της Honda Mortors), Syngelidis Group (αντιπρόσωπος της Mazda), Takeda, Toyota Hellas and Weathernews, καθώς και ο Japan National Tourism Organization, η Japan-Greece Society και το Επίτιμο Προξενείο της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη.

Για την καλύτερη ανάδειξη της ιαπωνικής κουλτούρας, ανάπτυξης και τεχνολογικής εξέλιξης, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 40 εκδηλώσεις. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, παραστάσεις ιαπωνικών τυμπάνων Taiko, συναυλίες σαμισέν, επιδείξεις ιαπωνικής καλλιγραφίας και παραδοσιακών χορών, καθώς και αφιερώματα στα anime, τα manga και το cosplay. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει εστιατόριο με ασιατικές γεύσεις υπό την επιμέλεια του Athens Asian Food Festival, προσφέροντας τέσσερα διαφορετικά γαστρονομικά θεματικά μενού. Μάλιστα, προς τιμήν της συμμετοχής της Ιαπωνίας, αλλά και της ανάδειξης της 90ής ΔΕΘ, η Θεσσαλονίκη στολίστηκε με ελληνοϊαπωνικά σύμβολα.

«ΔΕΘ 100 χρόνια μέλλον»

Στο επίκεντρο του εορτασμού για την επέτειο των 100 χρόνων από την 1η διοργάνωση της ΔΕΘ, βρίσκεται η ειδικά σχεδιασμένη έκθεση με τίτλο «ΔΕΘ 100 χρόνια μέλλον». Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης MOMus, η οποία στεγάζεται στους χώρους του εντός της ΔΕΘ με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες. Μέσα από πλούσιο αρχειακό υλικό, ιστορικά τεκμήρια, σπάνιες φωτογραφίες και σύγχρονες οπτικοακουστικές προβολές, η μουσειολογική αυτή έκθεση αναδεικνύει τις πρωτιές που σημάδεψαν την ιστορία του θεσμού και τη διαχρονική του σχέση με την τεχνολογική πρόοδο. Την επέτειο των 100 ετών τιμούν και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που προχωρούν στην έκδοση σχετικού αναμνηστικού γραμματοσήμου, το οποίο θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Έκθεσης.

11 θεματικές ενότητες

Η 90ή ΔΕΘ αναπτύσσεται σε 11 διακριτές θεματικές ενότητες, καλύπτοντας όλο το φάσμα της σύγχρονης παραγωγής και υπηρεσιών. Στην ενότητα «Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα» φιλοξενούνται 41 Επιμελητήρια και 320 επιχειρήσεις από όλη τη χώρα υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Στις «Γεύσεις από Ελλάδα» παρουσιάζονται προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης και τοπικοί συνεταιρισμοί, ενώ η ενότητα «Γαστρονομία και Διατροφή» εστιάζει στα σύγχρονα διατροφικά πρότυπα, τα τρόφιμα και τα ποτά. Ο κλάδος της «Ενέργειας και Κυκλικής Οικονομίας» έχει φέτος αξιοσημείωτη εκπροσώπηση με λύσεις θέρμανσης, ψύξης και πράσινων υποδομών.

Η ενότητα «Έπιπλα και Οικιακός Εξοπλισμός» προβάλλει τις νέες τάσεις στο design και τη διακόσμηση. Μια ξεχωριστή προσθήκη της φετινής διοργάνωσης είναι η νέα θεματική ενότητα της «Οικονομίας» στο Περίπτερο 13, η οποία στοχεύει στην προσέλκυση ιδιωτικών επιχειρήσεων, εστιάζοντας στην οικονομική διακυβέρνηση, τη φορολογική συμμόρφωση και τη διαφάνεια.

Στις ενότητες της 90ής ΔΕΘ εντάσσονται και οι «Δημόσιοι Φορείς και Οργανισμοί», το αφιέρωμα «Cosmos και Διεθνείς Συμμετοχές», η «Akademia» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο τομέας «Τεχνολογία, Έρευνα και Καινοτομία» για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα ερευνητικά κέντρα και τις έξυπνες εφαρμογές, και τέλος οι «Λιανικές Πωλήσεις» καταναλωτικών προϊόντων και ειδών δώρου.

Το Περίπτερο 17 θα αποτελέσει έναν ενιαίο κόμβο Εκπαίδευσης, Τεχνολογίας, Έρευνας και Καινοτομίας, όπου σημαντική θέση έχουν και οι Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ στην 90ή ΔΕΘ συμμετέχει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις καινοτομίες της 90ής ΔΕΘ συγκαταλέγεται η Wellness & Fitness Arena στο Περίπτερο 16, ένας βιωματικός χώρος εστιασμένος στην υγεία, τη διατροφή και τον αθλητισμό, με συνεχή δραστηριότητα και τις εννέα ημέρες της διοργάνωσης.

Η επιχειρηματική διάσταση της ΔΕΘ ενισχύεται μέσω του προγράμματος προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων που η ΔΕΘ-HELEXPO συνδιοργανώνει με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος και το δίκτυο Enterprise Europe Network, εστιάζοντας σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η φαρμακοβιομηχανία και ο τουρισμός. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει επίσης το πρόγραμμα επιχειρηματικών επαφών με τις συμμετέχουσες ιαπωνικές εταιρείες.

Μουσικές και άλλες εκδηλώσεις

Οι οικογένειες θα βρουν έναν φιλόξενο χώρο στο διαδραστικό πάρκο JuniorLand, απολαμβάνοντας θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δοκιμασίες και παιχνίδια, ενώ ξεχωριστές δράσεις φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» με εργαστήρια εμπνευσμένα από την Ιαπωνία.

Την εορταστική ατμόσφαιρα στους υπαίθριους χώρους της έκθεσης θα εμπλουτίζουν καθημερινά Δημοτικές Φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα μέσα από τον «Μουσικό Περίπατο», ενώ τα βράδια της 90ής ΔΕΘ θα γεμίζουν μουσική στα Music Events Live κάτω από το εμβληματικό Τόξο της Έκθεσης, με τις συναυλίες να ξεκινούν καθημερινά στις 21:30. Με το εισιτήριο της ΔΕΘ θα είναι προσβάσιμες όλες οι συναυλίες.

24ωρη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Για τις ανάγκες της 90ής ΔΕΘ, το Μετρό θα λειτουργήσει και σήμερα σε 24ωρη βάση, όπως και την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι φέτος, με στόχο τον περιορισμό των ουρών στα ταμεία και στην ταχύτερη είσοδο των επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες και ώρες αυξημένης προσέλευσης, επιλέχθηκε διαφοροποιημένη τιμολογιακή πολιτική μεταξύ της ηλεκτρονικής αγοράς και της έκδοσης εισιτηρίου από τα ταμεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 9 ευρώ ηλεκτρονικά και 12 ευρώ στα ταμεία του εκθεσιακού κέντρου. Η ηλεκτρονική προπώληση πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας more.com (https://www.more.com/gr-el/tickets/conference/festival/90i-diethnis-ekthesi-thessalonikis2026/).

Το ωράριο της ΔΕΘ

Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης διαμορφώνεται ως εξής: Σάββατο 5/9 & 12/9: 10:00 – 22:00, Κυριακή 6/9 & 13/9: 10:00 – 22:00 και τις καθημερινές: 16:00 – 22:00.

-

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. .

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Ιράν: Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για εκρήξεις κοντά στο νησί Χαργκ, στον Περσικό

Ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι "αρκετές εκρήξεις" ακούστηκαν σήμερα κοντά στο νησί Χαργκ, όπου βρίσκεται ο κυριότερος τερματικός σταθμός πετρελαίου της χώρας στον Κόλπο, στο υπόβαθρο της επανάληψης των εχθροπραξιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, Το πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι δεν φαινόταν καπνός μετά τις εκρήξεις, ενώ το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων SNN μετέδωσε ότι "ένα ιρανικό

Αργεντινή: Η προεδρία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για πιθανές διασυνδέσεις με πετρελαϊκά σχέδια στα Φόκλαντς

Η προεδρία της Αργεντινής ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενες σχέσεις 45 οντοτήτων με σχέδια υδρογονανθράκων γύρω από τα νησιά Μαλβίνες, γνωστά ως Φόκλαντς στη Βρετανία, στον απόηχο επιθετικής ομιλίας του Χαβιέρ Μιλέι για την κυριαρχία στο αρχιπέλαγος του νότιου Ατλαντικού. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής (πρώτες ώρες του Σαββάτου

Γιώργος Κώτσηρας: Σε «ράγες» υλοποίησης ο Προαστιακός Δυτικής Θεσσαλονίκης και η σύνδεση του 6ου προβλήτα

«Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία της τεχνικής αξιολόγησης των δύο προσφορών που υποβλήθηκαν για τον Προαστιακό Δυτικής Θεσσαλονίκης και τη σύνδεση του 6ου Προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης με το εθνικό δίκτυο» και πλέον βρισκόμαστε «προ των πυλών της ανάδειξης αναδόχου». Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας, μιλώντας χθες, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου

Κ. Χατζηδάκης για τη νέα ΚΑΠ: Τι θα αλλάξει στην ελληνική γεωργία

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, στη νέα προγραμματική περίοδο 2028-2034, να κινητοποιήσει πόρους άνω των 20 δισ. ευρώ για τη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές. Αυτός είναι ένας αριθμός που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες παραγωγοί. Το ζήτημα είναι όμως, το ποσό αυτό να αξιοποιηθεί σωστά και όχι απλώς να απορροφηθεί, προς όφελος τρίτων

Θεοδωρικάκος: Νέο πρόγραμμα από το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα – Τρία νέα καθεστώτα για τις ΜμΕ

Τη διάθεση 681 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως το 2032, μέσω του Κοινωνικού Ταμείου για το Κλίμα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε, το Υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει τη διαχείριση του ελληνικού χρηματοδοτικού πακέτου του Social Climate Fund, «το οποίο απευθύνεται

Παύλος Μαρινάκης: Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους συνεπείς

Παύλος Μαρινάκης: Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους συνεπείς Ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει παρεμβάσεις με έμφαση στη στήριξη των συνεπών πολιτών που τηρούν τις υποχρεώσεις τους Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με έμφαση στους συνεπείς πολίτες, τη φορολογική πολιτική και τις παρεμβάσεις που αναμένεται

Αναπτυξιακός νόμος: Τρία νέα καθεστώτα για τις ΜμΕ έως το τέλος του 2026

Τη διάθεση 681 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως το 2032, μέσω του Κοινωνικού Ταμείου για το Κλίμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε, το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει τη διαχείριση του ελληνικού χρηματοδοτικού πακέτου του Social Climate Fund, «το οποίο απευθύνεται

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες από ρωσική επίθεση

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη πέντε τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση στην πόλη Καμιανσκέ, στην κεντροδυτική Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. "Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν κατά τη ρωσική επίθεση εναντίον του Καμιανσκέ. Τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους μία γυναίκα 30 ετών που νοσηλεύεται στη μονάδα

Related Articles

Popular Categories