Saturday, February 8, 2025
6.6 C
Athens

Ασιατικές αγορές: Πτωτική αντίδραση Κίνας στις δηλώσεις Τραμπ για δασμούς

Ασιατικές αγορές: Πτωτική αντίδραση Κίνας στις δηλώσεις Τραμπ για δασμούς

Μεικτά διαπραγματεύτηκαν την Τετάρτη (22/1) οι αγορές της Ασίας, με τις κινεζικές μετοχές να υποχωρούν μετά τα σχόλια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών 10% στην Κίνα από την 1η Φεβρουαρίου.

Από την άλλη, θετικά έκλεισε ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας που σημείωσε άνοδο 0,33% στις 8.429,8 μονάδες, καθώς και ο Nikkei 225 που πρόσθεσε 1,58% στις 39.646,25 μονάδες, όπως επίσης και ο Topix που βρέθηκε, με +0,87%, στις 2.737,19 μονάδες.

Παράλληλα, ο Kospi της Νότιας Κορέας πρόσθεσε 1,15% για να κλείσει στις 2.547,06 μονάδες, ενώ ο Kosdaq διαπραγματεύτηκε 0,86% υψηλότερα στις 732,31 μονάδες.

Οι μετοχές αρκετών κορεατικών τεχνολογικών μετοχών σημείωσαν ράλι, με τις SK Hynix και LG Electronics να οδηγούν τα κέρδη, με άνοδο 2,52% και 2,85% αντίστοιχα. Η αυξητική τους τάση προέκυψε μετά από δημοσιεύματα σχετικά με κορεατικές εταιρείες που εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τις μονάδες παραγωγής τους από το Μεξικό στις ΗΠΑ εξαιτίας των προστατευτικών πολιτικών του Τραμπ.

Στον αντίποδα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,72% την τελευταία ώρα των συναλλαγών, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 0,93% και έκλεισε στις 3.797,02 μονάδες. Βασικός παράγοντας που έριξε τους δείκτες ήταν οι δηλώσεις Τραμπ ότι επεξεργάζεται την επιβολή δασμών 10% στην Κίνα ήδη από την 1η Φεβρουαρίου.

Ο ινδικός δείκτης Nifty 50, από την άλλη, ανέκαμψε ελαφρώς, προσθέτοντας 0,28%, μετά από την πτώση του στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον περασμένο Ιούνιο. Ομοίως, ο δείκτης BSE Sensex σημείωσε άνοδο 0,46%. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους τη σημερινή (22/1) συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της Μαλαισίας, κατά την οποία η Bank Negara Malaysia αναμένεται να διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο πολιτικής της στο 3%.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις ΗΠΑ, οι βασικοί δείκτες σημείωσαν άνοδο, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν τις δηλώσεις Τραμπ γύρω από το διεθνές εμπόριο λίγο ηπιότερα από ό,τι αναμενόταν.

#ασιατικές_αγορές #Κίνα #δασμοί #Τραμπ

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE