Friday, July 11, 2025
27.9 C
Athens

Γάζα: 21 νεκροί από πυρά σε κέντρο διανομής βοήθειας

Είκοσι ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας από ισραηλινά πυρά εναντίον ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας, ανακοίνωσε το πρωί η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα.

“Είκοσι ένας νεκροί και περίπου 150 τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο (…) αφού οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στοχοθέτησαν συναθροίσεις πολιτών που περίμεναν βοήθεια στην οδική αρτηρία Σαλαχεντίν”, ανάμεσα στο λεγόμενο σταυροδρόμι της Νετζαρίμ και τη γέφυρα στο Ουάντι Γάζα, με “σφαίρες και οβίδες αρμάτων μάχης” μεταξύ 02:00 και 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Λωρίδας της Γάζας Μαχμούντ Μπάσαλ.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν σχετικά έπειτα από ερώτηση που του έγινε από το AFP. Δεδομένων των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στα μέσα ενημέρωσης στη Λωρίδα της Γάζας και τις δυσκολίες πρόσβασης στην περιοχή, το AFP δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τους απολογισμούς που ανακοινώνονται από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE