Θεωρώ ότι η ιδανικότερη υποψηφιότητα για να παραμείνει σε τροχιά δημιουργική ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, επισήμανε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γιαννούλης, προσθέτοντας πως «ο ηγέτης θέτει τα όρια και τις εξελίξεις σε μεγάλο βαθμό της επόμενης μέρας».
Ερωτηθείς, μιλώντας στο MEGA, ο Χρήστος Γιαννούλης για το αν ξανά εκλεχθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, «ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά θα έχει τελειώσει», τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τελειώνει από την απόφαση ενός ανδρός ακόμα και αν είναι ο νέος εκλεγμένος πρόεδρος». Ωστόσο, όπως είπε, «αν επανεκλεγεί ο Κασσελάκης, να μην αρχίσουμε πάλι τα ίδια με τους κουκουλοφόρους».
Μιλώντας για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για κατάθεση πόθεν έσχες ώστε να κατατεθεί η υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, υπογράμμισε πως «αυτό με το πόθεν έσχες δεν είναι κακό. Είναι δείγμα διαφάνειας το να δείξω το καινούριο σπίτι μου και όχι το να καταθέσω ένα επίσημο έγγραφο; Δεν είμαστε ιερά εξέταση. Τα 163 μέλη της ΚΕ δεν είναι μονάδες, εξελέγησαν από ένα σώμα το 2022, 150.000 ανθρώπων».
Τόνισε πως ήταν λάθος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να πέσει στην παγίδα που έστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πόθεν έσχες, λέγοντας πως «ήταν ένα από τα λάθη του Στέφανου Κασσελάκη. Δεν τον κατηγορώ με μίσος και οργή».
«Θα επιμείνω για ένα ντιμπέιτ και στον ΣΥΡΙΖΑ»
Όπως είπε, «η ζωή απλά και λογικά φέρνει τα πράγματα και τα επικαιροποιεί. Κανένας στην πολιτική δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι ανέλεγκτος, ότι είναι ελέω μίας βάσης και των μελών ανέγγιχτος και χωρίς κριτική. Θα επιμείνω για ένα ντιμπέιτ και στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμη, πρόσθεσε πως είναι γεγονός ότι όλα τα κόμματα έχουν μία στατιστική δημοσκοπική πτώση. «Γνωρίζει η ΝΔ ότι 41% δεν θα ξαναπάρει, γι΄αυτό σκέφτεται αλλαγή του εκλογικού νόμου. Έχουμε υποχρέωση να συμμετέχουμε σε έναν σοβαρό πολιτικό διάλογο. Και σε αυτό θέλει να συμβάλλει η υποψηφιότητα Φάμελλου. Η ένταση, το μίσος και ο οπαδισμός δεν βοηθούν στην πολιτική και το είδαμε και στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να έρθουν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ όλοι όσοι συμμετείχαν στην κάλπη του 2015. Δεν κατάλαβε κανείς ποιος ήταν ο λόγος να διαιρεθούμε σε δύο στρατόπεδα, οι πρώτοι να θέλουμε να υπερασπιστούμε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ως ιστορικό πρόσωπο και αυτά που έμειναν στην Ελλάδα, και οι δεύτεροι, να απαλλαγούν από αυτή την κληρονομιά», ανέφερε.