Friday, March 14, 2025
19.4 C
Athens

Δάνειο 15 εκατ. ευρώ στη Metaxa από τη Rémy Cointreau

Στη σύναψη δανείου με βελγική θυγατρική του γαλλικού οίκου Rémy Cointreau σύναψε η Σ.&Η.&Α. ΜΕΤΑΞΑ μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση της ελληνικής εταιρείας, επίσης θυγατρικής του γαλλικού οίκου.

Το δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ είναι διάρκειας έξι μηνών και το ετήσιο επιτόκιο είναι ίσο με το επιτόκιο Euribor εξαμήνου συν 1,18% spread. Ο σκοπός της νέας δανειακής διευκόλυνσης -σ.σ. είχε προηγηθεί δάνειο τρίμηνης διάρκειας ύψους 14,5 εκατ. ευρώ τον περασμένο Απρίλιο- είναι η κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης της ελληνικής θυγατρικής προκειμένου να επιτευχθεί η υλοποίηση και περαιτέρω προώθηση των καταστατικών της σκοπών και δραστηριοτήτων της.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία του ποτού Metaxa, το 80% των πωλήσεων της αποτελούν εξαγωγές, ο αποκλειστικός παραγωγός των προϊόντων της, βάσει μακροπρόθεσμης συνεργασίας είναι η εταιρεία ΟΠΤΙΜΑΛ Σαπλάι Τσέιν και διανομέας των προϊόντων της στην Ελλάδα, βάσει συμβολαίου, η Β.Σ. Καρούλιας.

Στη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2023 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 29,741 εκατ. ευρώ από 23,360 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 2,173 εκατ. ευρώ από 1,849 εκατ. ευρώ. Για τη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2024 η διοίκηση της εταιρείας ανέμενε ανάπτυξη πωλήσεων σε αξία της τάξεως του 10%.

Στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2024 οι πωλήσεις του γαλλικού οίκου υποχώρησαν 22,7% στα 1,19 δισ. ευρώ από 1,54 δισ. ευρώ. Με τις πωλήσεις λικέρ και οινοπνευματωδών ποτών, κατηγορία στην οποία εντάσσεται το ΜΕΤΑΧΑ, να μειώνονται με μικρότερο ρυθμό κατά 7,42%, στα 387,8 εκατ. ευρώ από 418,9 εκατ. ευρώ.

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE