Δένδιας από Έβρο: Να στρέψουμε το βλέμμα προς τις γυναίκες και τους άνδρες που φυλάνε τα σύνορα της πατρίδας

Την ανάγκη η ελληνική κοινωνία, τη στιγμή της χαράς, «να στρέψει το βλέμμα της προς τις γυναίκες και προς τους άνδρες που αυτήν την άγια ημέρα φυλάνε τα σύνορα της πατρίδας» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος μετέβη σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, στο επιτηρητικό φυλάκιο «126» της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Άψος» στο Σουφλί, στην περιοχή ευθύνης της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «Έβρος», όπου αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα με στελέχη και οπλίτες θητείας.

Ο υπουργός επισκέφτηκε τον Έβρο χθες, Μεγάλο Σάββατο, και σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Στην σημερινή επίσκεψη στο επιτηρητικό φυλάκιο «126» παρευρέθηκαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ευάγγελος Πουλιλιός και ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Παρέστησαν ακόμα ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης αντιστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ο διοικητής της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «Έβρος» υποστράτηγος Παύλος Ανδρικόπουλος και ο διοικητής της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας ταξίαρχος Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης.

«Μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι ακριτικό Φυλάκιο “126”»

«Είναι σήμερα ημέρα του Πάσχα. Μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ, στο ακριτικό Φυλάκιο «126», στο Σουφλί του Έβρου, ελάχιστα μέτρα, κυριολεκτικά ελάχιστα μέτρα από τα σύνορα της πατρίδας μας, για να ευχηθώ στους Ακρίτες, στο προσωπικό του Φυλακίου μας, το “Χριστός Ανέστη”» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Νομίζω ότι αυτήν την ημέρα, την τόσο σημαντική για τη Χριστιανοσύνη, η ελληνική κοινωνία θα πρέπει, πέραν των άλλων, τη στιγμή της χαράς, να στρέψει το βλέμμα της προς τις γυναίκες και προς τους άνδρες που αυτήν την άγια ημέρα φυλάνε τα σύνορα της πατρίδας» πρόσθεσε.

«Ήταν μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή που μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον στρατηγό Δημήτριο Χούπη, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές με τους Ακρίτες μας. Χριστός Ανέστη και ό,τι καλό για την πατρίδα μας» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε τον Εσπερινό της Αγάπης στην Ιερά Μονή Παναγίας Πορταΐτισσας Κορνοφωλιάς. Παρόντες ήταν επίσης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Ακολούθως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε το στρατόπεδο «Υποστράτηγου Νικόλαου Δελαγραμμάτικα» στον Προβατώνα, όπου παρακάθισε στο πασχαλινό γεύμα και αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα με τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας.

Το Μεγάλο Σάββατο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε την Ακολουθία της Ανάστασης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου.

Παρευρέθηκαν ακόμα ο βουλευτής Σταύρος Κελέτσης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως Ιωάννης Ζαμπούκης, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος πιστών.

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Ο Λίβανος λέει πως εργάζεται για να επιτύχει την αποχώρηση των Ισραηλινών από το έδαφός του – Ο Νετανιάχου διαβεβαιώνει πως το Ισραήλ εξάλειψε...

Ο Λίβανος εργάζεται για να επιτύχει την πλήρη ισραηλινή αποχώρηση από το έδαφός του και για να σταματήσει ο πόλεμος μέσω διαπραγματεύσεων, δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός της χώρας Ναουάφ Σαλάμ, πριν από μια συνάντηση μεθαύριο, Τρίτη, στην Ουάσινγκτον αντιπροσώπων των δύο χωρών. "Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να σταματήσουμε αυτό τον πόλεμο και για να

Ουγγαρία – Εκλογές: Συντριβή Όρμπαν με ευρεία νίκη της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης – Υπερπλειοψηφία αλλαγής συντάγματος με 136 έδρες δείχνει η έως τώρα καταμέτρηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.31 Εμφατική νίκη της κεντροδεξιάς φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης επί του Βίκτορ Όρμπαν, που της εξασφαλίζει 136 εκ των 199 εδρών του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας δείχνουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη χώρα, με καταμετρημένο το 60,24% του συνόλου των ψήφων, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής της Ουγγαρίας. Ο Όρμπαν παραδέχθηκε την ήττα

Λευκός Οίκος: Οι “κόκκινες γραμμές” τις οποίες απέρριψε το Ιράν

Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε την Κυριακή τις "κόκκινες γραμμές" που, όπως αναφέρει, το Ιράν δεν αποδέχθηκε κατά τη διάρκεια των μαραθώνιων συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στο Πακιστάν το σαββατοκύριακο. Πολλές από τις προϋποθέσεις αυτές έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από την Τεχεράνη, η οποία φαίνεται να διατηρεί σκληρή στάση ακόμη και μετά από έξι εβδομάδες πολέμου. Σύμφωνα

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Οι παγκόσμιες τιμές θα χρειαστούν χρόνο για να επανέλθουν μετά τον πόλεμο

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε ότι οι παγκόσμιες τιμές θα χρειαστούν χρόνο για να επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από τον πόλεμο ΗΠΑ–Ισραήλ με το Ιράν, ακόμα και αν τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός. "Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος, ναι, και ακόμη περισσότερο για περιοχές που βιώνουν μεγαλύτερη διαταραχή", είπε σε

Σε τεντωμένο σχοινί οι αγορές μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν

Η αποτυχία των ΗΠΑ και του Ιράν να καταλήξουν σε συμφωνία ειρήνης μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις έχει θέσει τις αγορές σε επιφυλακή για περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Με μεγάλο αριθμό πετρελαιοφόρων να παραμένουν εγκλωβισμένα στον Περσικό Κόλπο, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Ντ. Βανς απέδωσε την κατάρρευση των συνομιλιών στην άρνηση της

Τουρκία: Συνελήφθη υψηλόβαθμό στέλεχος του κεμαλικού CHP στην Άγκυρα

Ο υπεύθυνος για την Άγκυρα του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση σήμερα στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, αφού ολοκληρώθηκε η περίοδος της προσωρινής κράτησής του, αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Ουμίτ Ερκόλ, πρόεδρος της Επαρχιακής Οργάνωσης Άγκυρας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είχε τεθεί υπό κράτηση μαζί με άλλα

Ο Νετανιάχου εισήλθε στο νότιο Λίβανο για επιθεώρηση εδαφών που κατέλαβε το Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εισήλθε την Κυριακή στο νότιο Λίβανο για να πραγματοποιήσει επιτόπια εκτίμηση στην περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ, όπως μεταδίδουν Ισραηλινοί αξιωματούχοι και πηγές εξοικειωμένες με την επίσκεψη. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Νετανιάχου διασχίζει τα σύνορα με τον Λίβανο από την έναρξη της σύγκρουσης με το Ιράν.

Οι δυσκολίες χρηματοδότησης ΜΜΕ στην Ελλάδα

Παρά τη σημαντική βελτίωση των συνθηκών τραπεζικής χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα – ιδίως οι μικρομεσαίες – εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές χρηματοδοτικές δυσχέρειες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις των υπόλοιπων χωρών της περιφέρειας της ευρωζώνης.

Related Articles

Popular Categories