25.2 C
Athens
September 30, 2024
Image default
POLITICS

Διαμαντοπούλου: Η βία των ανηλίκων απαιτεί πολιτικές πολλών υπουργείων – Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει απαντήσεις

Το θέμα της εφηβικής βίας είναι ένα τεράστιο ζήτημα πολιτικής που αφορά τη νέα γενιά, υπογράμμισε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στην έξαρση του φαινομένου, τις αιτίες που το προκαλούν και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Notos, υπογράμμισε πως «βλέπουμε στο Ηράκλειο, στη Γλυφάδα, στη Βούλα, στη Σπάρτη, σε όλα τα σημεία της Ελλάδας, ακραία βία σε παιδιά 14, 15, 16 χρονών. Ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ του «αύριο», το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας, πρέπει όχι απλώς να περιγράφει τα γεγονότα, αλλά να έχει συγκεκριμένες απαντήσεις».

«Είναι πολύ ουσιαστικό αλλά χρειαζόμαστε και μια διαφορετική διοίκηση στα σχολεία»

Με αφορμή την εμπειρία της ως επικεφαλής, σε «Επιτροπή Σοφών» στην Ευρώπη για τη μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, η Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε πλαίσιο για τον εντοπισμό των αιτιών που οδηγούν σε αυτό το φαινόμενο και διευκολύνουν την πρόληψη.

«Κάναμε λοιπόν διαβούλευση σε 27 χώρες με οργανώσεις νεολαίας. Ξέρετε τι μας είπαν, ποιο είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι; Τα ψυχολογικά προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε με την ίδια ειλικρίνεια «Αυτό δεν το περιμέναμε κι εμείς και οι ειδικοί που είχα μαζί μου. Περίμεναν να πουν για τα οικονομικά, για τη δουλειά, για την ανασφάλεια. Προσέξτε λοιπόν τώρα ,η γενιά αυτή, η γενιά που είναι σήμερα 14, 15, 16, 18 χρονών είναι η γενιά που έζησε τον εγκλεισμό του covid σε πάρα πολύ ευαίσθητη ηλικία», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Καμία συζήτηση στην Ελλάδα για τον έλεγχο του περιεχομένου που φτάνει στα παιδιά»

Η Άννα Διαμαντοπούλου εκτίμησε πως οι απαντήσεις είναι πολύ διαφορετικές. «Εδώ και πέντε χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση γινόταν μια πολύ μεγάλη διαβούλευση για νόμο που αφορά την τεχνητή νοημοσύνη για μια ευρωπαϊκή οδηγία μεταξύ των οποίων αφορά και τον έλεγχο της πληροφορίας και του περιεχομένου που φτάνουν στα παιδιά», είπε.

Πρόσθεσε πως «στην Ελλάδα δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση, δεν ξέρουμε καν ότι πέντε χρόνια τώρα γινόταν αυτή η συζήτηση στην Ευρώπη. Αυτό έχει ολοκληρωθεί ως οδηγία και πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να το φέρουμε στην Ελλάδα με μεγάλη επίταση για να δούμε και τι πληροφορία φτάνει στα παιδιά, στις παιδικές ψυχές και πώς διαμορφώνεται»

Διευκρίνισε ότι τη βρίσκει σύμφωνη η ρύθμιση για τον περιορισμό των κινητών στα σχολεία, συμπληρώνοντας πως «υπήρχε όπως ξέρετε αυτή η απαγόρευση αλλά δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ. Είναι πολύ ουσιαστικό αλλά χρειαζόμαστε και μια διαφορετική διοίκηση στα σχολεία, χρειαζόμαστε μια ισχυρή διεύθυνση στα σχολεία και οπωσδήποτε πια, οπωσδήποτε, η πρόσληψη παιδοψυχολόγων και ψυχολόγων είναι απαραίτητη πλέον όπως οι καθηγητές της γλώσσας και των μαθηματικών».

«Πρέπει να έχει πλέον υποχρεωτικά χαρακτηριστικά η Σχολή Γονέων»

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μίλησε για την ανάγκη Σχολής Γονέων που «πρέπει να έχει πλέον υποχρεωτικά χαρακτηριστικά, να γίνεται διαδικτυακά αλλά να συμμετέχουν. Δεν ξέρουν οι γονείς να διαχειριστούν τα προβλήματα, δεν είναι το θέμα της παιδικής βίας, ούτε είναι μόνο θέμα της αστυνομίας, ούτε θέμα των δημοτικών αστυνόμων, ούτε πειθαρχικό θέμα που θα τους βάλει στα αναμορφωτήρια».

Τέλος, η Άννα Διαμαντοπούλου είπε πως «όταν θέλουμε να μιλάμε για πολιτική, να μιλάμε για συγκεκριμένα ζητήματα, τι θα κάνουμε και πώς θα αντιμετωπίζουμε μείζονα προβλήματα της κοινωνίας και όχι να μαλώνουν οι υποψήφιοι μεταξύ τους για τ τι κάνει ο ένας και τι κάνει ο άλλος».

Related posts

ΗΠΑ: Και τώρα τι θα κάνουν χωρίς την Νάνσι Πελόζι;

banks

Ξεκινάει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Χανίων

banks

Ναι μεν, αλλά από τον Χατζηδάκη – «Γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει δυσαρέσκεια, πρέπει να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή»

banks1

Βόρεια Μακεδονία: Εμείς τηρούμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέει η Σιλιάνοφσκα, η Ελλάδα την παραβιάζει

banks

Δένδιας: Νεοοθωμανικές φιλοδοξίες της Τουρκίας – Η Ελλάδα μπορεί λειτουργήσει σαν γέφυρα συνεργασίας

banks

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν θα προσέλθει ο Νίκος Παππάς, τι είπε ο Κώστας Βαξεβάνης

banks