Δούρου: Έχουμε πολύ σπουδαίες προτάσεις που θα παρουσιάσουμε στη ΔΕΘ

“Στις έξι το απόγευμα έχουμε το συλλαλητήριο απέναντι σε μια κυβέρνηση που διαλύει τα όνειρα μας. Που έχει αυξήσει δραματικά το ιδιωτικό χρέος, κάνοντας 4 στα 10 νοικοκυριά να μην μπορούν να πληρώσουν βασικές ανάγκες και βασικές υποχρεώσεις. Που έδωσε τις ζωές μας κυριολεκτικά στα funds και στους servicers”, είπε, καλώντας για μαζικό παρών στη σημερινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, η Ρένα Δούρου, Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, βουλεύτρια Δυτικής Αθήνας μιλώντας στο Action 24. “Έχουμε πολύ σπουδαίες προτάσεις, που θα τις παρουσιάσουμε στη ΔΕΘ”, πρόσθεσε η ίδια στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της.

Ακολουθήστε το thebanker.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει στόχο, ανάμεσα στα άλλα, τη σύγκλιση με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις”, υπογράμμισε η ίδια. “Μακριά από μικρομεγαλισμούς και φιλοδοξίες εμείς θα καλέσουμε -όπως το κάναμε με τους Οικολόγους Πράσινους μέσα στο καλοκαίρι, όπως συνομιλούμε με το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά – και τη Νέα Αριστερά ώστε να δούμε επί ποιων προτάσεων μπορούμε να έχουμε μία προγραμματική σύγκλιση”. “Πλέον παλεύουμε για προγραμματικές συγκλίσεις και ενωτικό ψηφοδέλτιο. Αποφύγαμε τον τελευταίο χρόνο με την προηγούμενη ηγεσία την απορρόφηση και τη διάλυση”.

“Η συλλογική ηγεσία από τότε που την έχουμε μάλλον ωφελεί”, παρατήρησε, εξηγώντας ότι “τις συνέπειες της προσωπολατρίας της πλήρωσε ακριβά η ελληνική και διεθνής Αριστερά”.

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρ. Δούρου στο Action 24:

Όλα δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε έτσι, δηλαδή με πολύ δουλειά, με συλλογικότητα, με συντροφικότητα, ο στόχος θα είναι μάλλον κάτι παραπάνω από το 3%.

Προσπαθήσαμε όχι μόνο να ανατάξουμε τη δημοσκοπική περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά να ανατάξουμε και την αξιοπιστία της πολιτικής.

Έχουμε αυτή τη στιγμή μια ομάδα 10 βουλευτών, η οποία είναι συμπαγής. Δεν πήγαμε διακοπές τον Αύγουστο – καταθέσαμε σειρά προτάσεων για τη συνολική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και θεωρώ ότι αυτό είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουμε.

Όσον αφορά τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ούτε κάθονται, ούτε έχουν κάτσει στην άκρη και δεν καταλαβαίνουν τα προβλήματα του κόσμου. Τι είπαμε; Το αυτονόητο, ότι θα σταματήσει το παιχνίδι με τις περιφερόμενες έδρες. Κάποιοι και κάποιες κράτησαν την έδρα τους με δικαιολογίες που δεν στέκουν ούτε στο προαύλιο του νηπιαγωγείου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θυμίζω, για να είμαστε υποψήφιοι δεν είναι μόνο υπόθεση ενός παραβόλου. Αλλά κι ενός συμφωνητικού που τιμά τα μέλη μας, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Αριστεράς, σύμφωνα με το οποίο αν και εφόσον υπάρχει διαφωνία, ο βουλευτής, η βουλεύτρια παραδίδει την έδρα του. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν ακούσαμε από την ΕΛΑΣ βασικές θέσεις που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η οικονομία, όπως τον 13ο μισθό. Δεν ακούσαμε ποια είναι η θέση της για τις δημόσιες υποδομές, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τη ΔΕΗ, σε σχέση με το νερό. Δεν ακούσαμε πολλά.

Όταν λέμε συλλογική ηγεσία, κατ’ αρχάς δεν έχουμε τρόικα. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα διάβαζα και εγώ με τη σειρά μου: “Η τρόικα του Παππά, του Πολάκη, της Δούρου”. Αυτό ήταν βαθιά χυδαίο και βαθιά υποτιμητικό προς τα μέλη μας. 

Όταν δεν έχουμε πρόεδρο, όπως σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει η Πολιτική Γραμματεία, η οποία υλοποιεί και εκτελεί. Άρα να τελειώνουμε με το ότι υπάρχει τρόικα. Να τελειώνουμε με τη διχογνωμία ότι “αλλιώς τα λέει ο Παύλος, αλλιώς τα λέει η Ρένα, αλλιώς τα λέει ο Νίκος”.

Το καταστατικό λέει ότι ο πρόεδρος του κόμματος απλά υλοποιεί και εκτελεί. Με τους μεσσιανισμούς, με το να αλλάζουμε κάθε τόσο πρόεδρο, έχουμε πείσει εαυτούς και αλλήλους ότι αρκεί να βάλεις κάποιον επικεφαλής και θα λυθούν τα ζητήματα και της Αριστεράς και της ελληνικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με το Καταστατικό μας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έχει στόχο, ανάμεσα στα άλλα, την σύγκλιση με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις και αυτό το έχει ξεκινήσει από το 2013, κατοχυρώθηκε στο συνέδριο του 20 και επιβεβαιώθηκε σε εκείνο του 22. Το 2023 το ΠΑΣΟΚ δεν μας άκουσε και φέρει την ευθύνη για το ότι είχαμε και άλλη θητεία του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. εμείς αταλάντευτα θα συνεχίσουμε τη γραμμή της σύγκλισης.

Εύχομαι αυτά που ακούτε, αυτά που σας λένε να επαληθευτούν, δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον βλέπει με πολύ διαφορετικό τρόπο τον τρόπο με τον οποίο πολιτευόμαστε.

Όταν προτάσσουμε το προσωπικό αντί του συλλογικού ξέρετε τι γίνεται; Συρρικνώνονται οι ιδέες, συρρικνώνεται η επιρροή τους και οι πολίτες μας κοιτούν με αδιαφορία και απογοήτευση.

-: -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Γερμανία: “Κλιματικός εξτρεμιστής” ο σαμποτέρ των δικτύων

Τελικά, ο δράστης των επιθέσεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε υποσταθμούς παραγωγής ενέργειας στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι ένας 48χρονος Γερμανός, ο οποίος ανέλαβε μάλιστα την ευθύνη για τις απόπειρες δολιοφθοράς με δύο επιστολές του σε εφημερίδα και θεωρείται ότι ανήκει στον χώρο των κλιματικών ακτιβιστών. Η αστυνομία συνεχίζει την αναζήτησή της για τη σύλληψή του, όπως

Ουκρανία: Χτυπήθηκε αποθήκη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με ιατρικές προμήθειες

Μια από τις βασικές αποθήκες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με ανθρωπιστικές ιατρικές προμήθειες στην Ουκρανία επλήγη στη διάρκεια νυχτερινής αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή γύρω από το Κίεβο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΠΟΥ. "Η πρόσβαση στο σημείο παραμένει περιορισμένη λόγω του πυκνού καπνού και των ανησυχιών για την ασφάλεια, ενώ συνεχίζεται η αξιολόγηση πιθανών ζημιών

Ν. Κεραμέως: Μείωση του χρόνου απονομής κύριας σύνταξης από 500 σε 42 ημέρες

Στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, οι εκκρεμότητες των ραντεβού μειώθηκαν κατά 86% τα τελευταία δύο χρόνια και επεκτάθηκε ο πίνακας μη αναστρέψιμων παθήσεων για διευκόλυνση των ασθενών «Ο e-ΕΦΚΑ έχει αναβαθμιστεί γιατί προσφέρουμε πιο ποιοτικές, πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες στον πολίτη», επισήμανε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση του

Πλεύρης: Περίπου 20.000 λιγότερες παράνομες αφίξεις στην περίοδο Αύγουστος 2025 – Ιούλιος 2026

Καταγράφηκαν περίπου 20.000 λιγότερες παράνομες αφίξεις την περίοδο Αύγουστος 2025 - Ιούλιος 2026 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με συνολικά 41.900 αφίξεις έναντι 61.012 Περίπου 20.000 λιγότερες παράνομες αφίξεις καταγράφηκαν την περίοδο Αύγουστος 2025- Ιούλιος 2026. Αυτό αποκάλυψε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Υπουργείου

Ουκρανία: Πέντε νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε εργοστάσιο παραγωγής χάλυβα

Ένα πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου σε ουκρανικό εργοστάσιο χαλκού στην ανατολική περιφέρεια του Ντνίπρο προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων, κατέστρεψε υποδομές παραγωγής και άλλες εγκαταστάσεις, με συνέπεια τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία παραγωγής χαλκού Metinvest. "Αυτή είναι μία ακόμη επίθεση στις υποδομές του εργοστασίου παραγωγής χαλκού Metinvest, αποτελώντας ακόμη μία απόδειξη

Το Ισραήλ δηλώνει ότι εδραίωσε τη “ζώνη ασφαλείας” στον νότιο Λίβανο με την κατάληψη στρατηγικής θέσης

Το Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι η "ζώνη ασφαλείας" που κατέχει ο στρατός του στον νότιο Λίβανο έχει πλέον εδραιωθεί με την κατάληψη ενός λόφου που αποτελούσε στρατηγική θέση για το φιλοϊρανικό κίνημα Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, το βράδυ, την κατάληψη του λόφου, που βρίσκεται βόρεια του ποταμού Λιτάνι, στο όριο της κατεχόμενης

Κ. Μητσοτάκης: «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει» – Το βίντεο από την περιοδεία του στην πόλη

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Και είναι ωραίο να βλέπεις αυτή την αλλαγή από κοντά», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξεκινώντας με σκηνές από την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» -με τα εγκαίνια του κέντρου Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών- και την τελετή θεμελίωσης του νέου Βιοκλιματικού Κολυμβητικού

Σαουδική Αραβία: Στροφή από τη Μαύρη Θάλασσα καθώς ο πόλεμος ανατρέπει τις προμήθειες κριθαριού

Ο μεγαλύτερος αγοραστής κριθαριού της Σαουδικής Αραβίας στρέφεται πλέον σε εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού, καθώς ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στις μεταφορές σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα, μία από τις σημαντικότερες περιοχές παραγωγής τροφίμων παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Bloomberg, η United Group, η οποία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους προμηθεύτηκε περίπου το ένα τέταρτο

Related Articles

Popular Categories