21.2 C
Athens
September 25, 2024
Image default
POLITICS

Εκλογές ΗΠΑ: Σε απόσταση αναπνοής η Χάρις από τον Τραμπ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN

Εξαιρετικά αμφίρροπη προβλέπεται η εκλογική αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου μεταξύ της Δημοκρατικής Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνει το αποτέλεσμα δημοσκόπησης των CNN/SSRS που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 19-22 Σεπτεμβρίου, η Κάμαλα Χάρις συγκεντρώνει 48% στην πρόθεση ψήφου έναντι 47% του Ντόναλντ Τραμπ, έξι εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.074 ψηφοφόροι και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος ανέρχεται σε ±3%.

Προβάδισμα της Χάρις

Απόσταση τριών ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της Κάμαλα Χάρις δείχνουν οι New York Times, με την υποψήφια των Δημοκρατικών να συγκεντρώνει 50% έναντι 47% του Τραμπ, στο μέσο όρο των δημοσκοπήσεων. Ωστόσο ο Τραμπ προηγείται σε πολιτείες κλειδιά, που ενδέχεται να κρίνουν το αποτέλεσμα, όπως  η Τζόρτζια, η Αριζόνα και η Βόρεια Καρολίνα, με ποσοστά που κυμαίνονται από 1% ως 5% μονάδες, ανάλογα με τη δημοσκόπηση.

Προβάδισμα της Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ για τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές έδειξε και  η τελευταία δημοσκόπηση του NBC.

Οι εωτηθέντες σχετικά με την άποψή τους για τη Χάρις από τότε που έγινε υποψήφια, το 48% των 1.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι θετικοί σε σύγκριση με το 32% τον Ιούλιο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο άλμα πολιτικού που συμμετείχε σε δημοσκόπηση του NBC από το 2001, όταν η δημοτικότητα του Τζορτζ Μπους αυξήθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Θετική άποψη για τον Τραμπ εξέφρασε το 40%. Αντίστοιχα, έρευνα του CBS έδειξε την Χάρις να προηγείται με 4 μονάδες  (52-48%, με το περιθώριο στατιστικού σφάλματος στο ±2%).

Related posts

Επιστολή Μπάιντεν σε Αναστασιάδη: «Σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ η Κύπρος»

banks

Τριπλή πρόκληση από την Άγκυρα και νέες απειλές από Ερντογάν

banks

Χαμένος στην μετάφραση ο Μελισσανίδης στη σύσκεψη για την βία και το ποδόσφαιρο

banks1

Σε άμυνα ο Τάκης Θεοδωρικάκος – Τι απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ για τις προωθήσεις ημετέρων αστυνομικών από το Μαξίμου

banks1

Τι ειπώθηκε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2024

banks

Παγκόσμιο συνέδριο για τα Γεωπάρκα στη Σητεία

banks