28.6 C
Athens
June 10, 2023
Image default
POLITICS

Εκλογές 2023: Στις 21:00 το 80% του εκλογικού αποτελέσματος

Ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας. Όπως είπε, παρά τα μικροπροβλήματα με την μη προσέλευση της εφορευτικής επιτροπής ή με τα τάμπλετ ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων, η διαδικασία κυλάει ομαλά.

Ακόμη, μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο κ. Σταυριανουδάκης τόνισε, ότι περίπου στις 9 το βράδυ, θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια, ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γίνουν γνωστές και οι σταυροδοσίες των βουλευτών.

Πώς θα καταχωρηθούν τα αποτελέσματα

Τα πρωτα λεπτά αμεσως μετα το κλείσιμο της καλπης θα καταχωρηθούν τα πρωτα αποτελέσματα απο 200 μικρά εκλογικα τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του ΥΠΕΣ.

Περίπου στις 20:30 θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και εως τις 22:00 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθει καθως θα εχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστο ψήφων.

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη ολων των εκλογικων τμημάτων με ταμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ωστε να καταχωρουν αμεσα τα αποτελέσματα, πρωτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Προκαλεί ξανά η Τουρκία – «Η Ελλάδα κλείνει σχολεία της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη»

banks

Αποκάλυψη – Τουρκικές φρεγάτες έδιωξαν το Nautical Geo – Στη θέση του το Ορουτς Ρέις

banks

Εκλογές 2023: Σκέρτσος για το ψηφοδέλτιο ΝΔ: Θα δείτε εκπλήξεις

banks1

Πίτερ Σπίγκελ: Οι επενδυτές βλέπουν ακόμα πιο κοντά την επενδυτική βαθμίδα

banks1

Μάντζος: «Δηλαδή τι περιμένει ο κ. Μητσοτάκης; Να τον διορίσουμε εμείς Πρωθυπουργό;»

banks

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για την υιοθεσία ζώων και το… ταλέντο του Peanut να κλέβει καρδιές

banks