26.1 C
Athens
October 2, 2024
Image default
POLITICS

Εντός της ημέρας αναχωρεί το C-130 για Λίβανο – Ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ

Εντός της ημέρας αναμένεται να αναχωρήσει το ελληνικό C-130 για το Λίβανο προκειμένου να εκκενώσει Έλληνες και Κύπριους πολίτες που έχουν απευθυνθεί στις πρεσβευτικές αρχές ζητώντας βοήθεια για την επιστροφή τους, σύμφωνα με πληροφορίες του in, καθώς η κατάσταση στην περιοχή γίνεται διαρκώς και πιο επικίνδυνη.

Την ίδια στιγμή όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στο in ενεργοποιείται η  Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών ενώ αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) προκειμένου να τεθούν στο τραπέζι όλες οι τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις. Οι αρμόδιοι υπουργοί θα ενημερώσουν το ΚΥΣΕΑ και θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι Έλληνες που έχουν ζητήσει να επιστρέψουν επί του παρόντος δεν είναι πολλοί, αφού πρόκειται για μεμονωμένα αιτήματα περίπου 10 πολιτών, ωστόσο εφόσον χρειαστεί η Αθήνα είναι έτοιμη να επαναλάβει και τις επόμενες μέρες αποστολή αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας για εκκένωση Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο.

Παρακολουθούν την κατάσταση σε Ισραήλ και Ιράν

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν την κατάσταση και στο Ισραήλ, που ωστόσο δεν υπάρχουν αιτήματα εκκένωσης Ελλήνων πολιτών, καθώς και τις εξελίξεις στο Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι Αθήνα και Λευκωσία είναι σε στενό συντονισμό, με τους Υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών, Νίκο Δένδια και Βασίλη Πάλμα, να είναι σε ανοιχτή γραμμή. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Τρίτης Δένδιας και Πάλμας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον κύπριο ομόλογο του για την πρόθεση της Αθήνας να διαθέσει C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για την επιστροφή και Κυπρίων πολιτών, κατόπιν αιτήματος του Πάλμα.

Related posts

Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα: Βάλτε μπροστά το εμείς, αφήστε το εγώ

banks1

Μητσοτάκης: Κλείστε ραντεβού να εμβολιαστείτε – Στα 4 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι

banks

Πελώνη: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για ωράριο κυκλοφορίας, δεξιώσεις γάμων και μουσική

banks

Το χάος του νόμου Κεραμέως και η ευθύνη των πανεπιστημιακών

banks1

Σταθακόπουλος για τουρκικές εκλογές: Όποιος και να γίνει πρόεδρος, θα επιστρέψει η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας – Η πρόβλεψή του για τον νικητή

banks

Τα πολλά «δεν» και τα λίγα «θα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Τι έταξε και τι δεν έδωσε

banks